Polis tahan suspek kes gangguan seksual pelajar MRSM

Suspek, yang tidak mempunyai sebarang rekod lampau, ditahan oleh Bahagian Siasatan Jenayah IPD Hulu Selangor dan akan dibawa ke Mahkamah Majistret Kuala Kubu Bharu hari ini.
KUALA LUMPUR: Polis menahan seorang lelaki tempatan berusia 48 tahun yang dipercayai melakukan gangguan seksual terhadap tiga pelajar perempuan berusia 16 tahun di asrama sebuah Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) di Kuala Kubu Bharu.
Ketua Polis Daerah Hulu Selangor, Superintendan Ibrahim Husin, berkata pihaknya menerima tiga laporan polis daripada tiga mangsa sekitar jam 4.16 petang semalam.
Ketiga-tiga remaja perempuan yang merupakan pelajar sekelas itu memaklumkan bahawa mereka diganggu secara seksual ketika sedang tidur di katil asrama masing-masing.
“Hasil siasatan mendapati suspek telah menyentuh ketiga-tiga mangsa semasa mereka sedang tidur,” katanya.
Ibrahim berkata, suspek yang tidak mempunyai sebarang rekod lampau ditahan oleh Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah Hulu Selangor.
Dia dijangka dibawa ke Mahkamah Majistret Kuala Kubu Bharu jam 9 pagi ini untuk permohonan reman.
Kes disiasat di bawah Seksyen 14 Akta Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-Kanak 2017, yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 20 tahun atau sebatan jika disabitkan kesalahan.
Ibrahim menegaskan bahawa kejayaan tangkapan ini bukan sahaja menyelesaikan kes tersebut, malah meningkatkan keyakinan masyarakat terhadap usaha polis membanteras jenayah seksual melibatkan kanak-kanak.
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami


