awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
AKPS perlu 400 pegawai penyiasat sokong keperluan operasi - Mohd Shuhaily
Tindakan tegas terhadap kontraktor lewat siapkan projek KKR - Menteri
Kadar zakat fitrah di Pulau Pinang RM10, RM15 dan RM25
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Polis Terengganu tingkatkan rondaan di kampung, perumahan

Nur Fazlizai Ali
Nur Fazlizai Ali
26/05/2020
23:26 MYT
Polis Terengganu tingkatkan rondaan di kampung, perumahan
Selain pemeriksaan di rumah, polis turut meningkatkan kawalan dan pemantauan di kawasan pantai yang menjadi tumpuan ramai untuk berkunjung. - Foto Astro AWANI
Meskipun sudah memasuki hari keempat Syawal, polis Terengganu terus mempertingkatkan rondaan dan pemantauan khususnya di kawasan kampung dan perumahan.
Ketua Polis Terengganu, Datuk Roslee Chik berkata, setakat ini polis memberi amaran kepada 17 pemilik rumah kerana didapati tidak mematuhi peraturan di bawah Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).
Menurutnya, semua kes berkenaan dikesan pada hari raya pertama dan kedua menerusi pemeriksaan di 44 buah kampung dan 15 buah kawasan perumahan.
“Setakat ini kami hanya memberi amaran dan tiada kompaun dikeluarkan. Selain pemeriksaan di rumah, polis turut meningkatkan kawalan dan pemantauan di kawasan pantai yang menjadi tumpuan ramai untuk berkunjung.
“Tindakan ini dilakukan berikutan orang ramai mengunjungi kawasan pantai untuk melepak dan bersantai khususnya di pantai Seberang Takir atau lebih dikenali dengan panggilan Pantai Miami pada hari raya pertama,” katanya.
Tegas beliau, prosedur operasi standard (SOP) PKPB tidak membenarkan orang ramai berkumpul di kawasan pantai dan taman rekreasi bagi mengelak perhimpunan demi memutuskan rantaian COVID-19.
Justeru, seramai 30 anggota dan pegawai ditugaskan di sepanjang laluan Pantai Miami hingga ke Tok Jembal, Kuala Nerus.
Topic Berkaitan
#hari raya
#Kuala Terengganu
#pemantauan
#pematuhan
#perhimpunan
#PKPB
#polis
#rondaan
#rumah
#SOP
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan