KUALA LUMPUR: Remaja perempuan berusia 18 tahun yang dilaporkan hilang dari rumahnya di Kampung Bandar Dalam, Sentul sejak Isnin lalu sudah ditemui di Bangi, Selangor pada Sabtu.
Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Beh Eng Lai berkata, remaja itu ditemui dalam keadaan selamat, namun beliau tidak mendedahkan secara terperinci lokasi penemuan terbabit.
“Kami difahamkan remaja terbabit hilang kerana mahu mencari kerja dan hidup berdikari, namun kami tidak menolak kemungkinan ia berpunca daripada sedikit salah faham antara ahli keluarga,” katanya ketika dihubungi pada Ahad.
Pada Sabtu, media melaporkan kehilangan Hidayati Duwaijah Mazlan selepas keluar dari rumahnya untuk ke kedai pada jam 7.20 malam Isnin.
BACA: Polis terima laporan remaja perempuan hilang, minta orang awam salur maklumat
Bimbang akan keselamatannya, keluarga remaja terbabit membuat laporan berhubung kehilangannya kira-kira jam 6.43 petang sehari selepas hilang. -Sinar Harian
Sinar Harian
Sun Jun 26 2022

Remaja perempuan berusia 18 tahun yang dilaporkan hilang dari rumahnya di Kampung Bandar Dalam, Sentul sejak Isnin lalu sudah ditemui di Bangi, Selangor. -Gambar hiasan

BNM, Bank Dunia umum inisiatif untuk sokong hasil positif alam semulajadi
Bank Negara Malaysia (BNM) dan Bank Dunia hari ini mengumumkan dua inisiatif utama untuk membolehkan sektor kewangan menyokong hasil positif semula jadi.

COP28 bertindak untuk menyokong pihak yang ‘rapuh’ kerana perubahan iklim
Persidangan Perubahan Iklim PBB (COP28) hari ini secara rasmi mendukung Deklarasi mengenai Iklim, Bantuan, Pemulih dan Keamanan di hari keempat pengajarannya.

Pelancong Jerman maut ditikam berhampiran Menara Eiffel di Paris
Seorang pelancong Jerman maut manakala dua lagi cedera dalam serangan berhampiran Menara Eiffel di ibu negara Perancis pada Sabtu malam.

KPKT akan bantu Johor selesai isu penempatan semula 10,301 rumah setinggan
Kementerian Pembangunan Kerajaan Tempatan (KPKT) akan membantu menyelesaikan isu penempatan semula 10,301 unit rumah setinggan, di Johor.
Siapa akan berentap di pentas akhir?
Minggu yang cukup mendebarkan bagi semua peminat program hiburan All Star Gegar Vaganza. Siapa yang akan berentap di pentas akhir yang bakal diadakan di Axiata Arena Bukit Jalil minggu hadapan?

Malaysia terima 26 juta pelancong setakat November - MOTAC
Sebanyak 26 juta pelancong telah direkodkan memasuki negara dari tempoh 1 Jan hingga 15 Nov lepas, berdasarkan statistik terkini dikeluarkan oleh Jabatan Imigresen Malaysia.
Tempuh 750 batu nautika demi Eksesais Maritim Perkasa Barat 2023
Kapal Maritim (KM) Nusa antara 14 kapal yang mengharungi perjalanan sejauh 750 batu nautika yang bermula.
COP28: Alam punah, kesihatan manusia parah
Editor Astro AWANI, Dzulfitri Yusop membawa perkembangan hari ketiag Persidangan COP28 di Dubai yang menjadikan sektor kesihatan sebagai tumpuan perbincangan. Menteri Kesihatan, Dr Zaliha Mustafa turut ditanyakan mengenai hubung kait perubahan iklim dan juga kesihatan manusia.

Polis rampas lebih 7 kilogram pil yaba
Polis merampas lebih tujuh kilogram (kg) pil Yaba bernilai RM385,330 menerusi dua serbuan berasingan di sekitar Jerteh, Besut, pada Rabu lepas.
[TERKINI] Bekas menteri Chua Jui Meng meninggal dunia pada usia 80 tahun
Bekas Menteri Kesihatan Datuk Chua Jui Meng meninggal dunia hari ini pada usia 80 tahun.

Remaja perempuan hilang 6 hari ditemui di Bangi
Remaja itu ditemui dalam keadaan selamat, namun beliau tidak mendedahkan secara terperinci lokasi penemuan terbabit.