Sehari menghilang, pemuda OKU ditemui terapung tidak bernyawa

Mayat Mac Aloysious Gago, 25 tahun ditemui terapung di Sungai Simpok sekitar jam 10.12 pagi 7 kilometer dari lokasi terakhir mangsa dilihat.

Mayat Mac Aloysious Gago diusung keluar dari Sungai Simpok selepas ditemui penduduk kampung. - Foto JBPM Sarawak | Astro Awani
Pasukan Operasi dan Menyelamat (SAR) telah berjaya menemui mayat lelaki Orang Kurang Upaya (OKU) yang dilaporkan hilang semalam di Kampung Simpok, Jalan Padawan, Siburan.

Mangsa, Mac Aloysious Gago, 25 tahun, ditemui terapung di Sungai Simpok sekitar jam 10.12 pagi 7 kilometer dari lokasi terakhir mangsa dilihat.

Menurut jurucakap Pusat Gerakan Operasi Bomba Sarawak, mayat ditemui penduduk kampung yang turut serta dalam operasi pencarian sebelum diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut.

Mayat Mac Aloysius Gago ditemui terapung, 7 kilometer dari lokasi dia dilaporkan hilang

Pada Khamis, Balai Bomba dan Penyelamat Siburan menerima panggilan daripada seorang anggota bomba sukarela memaklumkan mengenai kehilangan mangsa.

Mangsa kali terakhir dilihat berada di atas jambatan Kampung Simpok tanpa memakai baju dan hanya berseluar pendek hitam.

Mangsa dilaporkan tidak pulang ke rumah sejak kali terakhir dilihat bermain atas jambatan tersebut.