AMAT jarang saya melakukan imbasan kod QR dengan peranti Windows. Biasanya saya imbas kod yang terpapar pada skrin laptop menggunakan telefon pintar.
Untuk memudahkan lagi pengguna, Microsoft kini menguji Snipping Tool yang membolehkan ia mengesan kod QR dalam setiap tangkapan layar yang dilakukan.
Dalam setiap tangkapan layar pada kandungan yang ada kod QR, Snipping Tool boleh kesan dan terus mengeluarkan pautan URL untuk pengguna terus tekan.
Bukan itu sahaja, pengguna turut kini boleh menambah emoji 3D oleh Microsoft untuk menceriakan lagi hasil tangkapan layar.
Pada bahagian bar alatan bentuk, pengguna turut kini boleh mengubah kelegapan dan mengisi warna.
Perubahan ini terhad untuk pengguna Windows 11 Insider saluran Canary dan Dev yang menggunakan Snipping Tool versi 11.2404.37.0. -Amanz
Amanz
Sat May 11 2024
Microsoft kini menguji Snipping Tool yang membolehkan ia mengesan kod QR dalam setiap tangkapan layar yang dilakukan. -Amanz
Penganiyaan haiwan: Jabatan Veterinar didakwa tidak siasat aduan
Jabatan Perkhidmatan Veterinar didakwa tidak menyiasat atau mengambil sebarang tindakan yang dilaporkan oleh aktivis kebajikan haiwan.
AWANI 7:45 [16/1/2025] – Hentikan Kekejaman Israel | Sejarah Jadi Bukti | Balasan Terima Tender Bekal Makanan | Mangsa Terperangkap
Laporan berita padat dan ringkas #AWANI745 bersama Fauzi Zin
Tumpuan #AWANI745 malam ini:
- Malaysia sanggup lakukan apa sahaja capai kedamaian Palestin.
- Penduduk Palestin masih skeptikal gencatan senjata Israel.
- Pengarah syarikat direman, terima rasuah hampir RM1 juta.
- Banjir di Sandakan semakin memburuk, hampir tenggelam.
Saksikan #AWANI745 di saluran 501 Astro AWANI, Astro AWANI apps dan astroawani.com/live-tv
#AWANInews
Tumpuan #AWANI745 malam ini:
- Malaysia sanggup lakukan apa sahaja capai kedamaian Palestin.
- Penduduk Palestin masih skeptikal gencatan senjata Israel.
- Pengarah syarikat direman, terima rasuah hampir RM1 juta.
- Banjir di Sandakan semakin memburuk, hampir tenggelam.
Saksikan #AWANI745 di saluran 501 Astro AWANI, Astro AWANI apps dan astroawani.com/live-tv
#AWANInews
AWANI Ringkas: Remaja maut jatuh dari tingkat 14 pangsapuri
Ikuti rangkuman berita utama yang menjadi tumpuan sepanjang hari di Astro AWANI menerusi AWANI Ringkas.
Pahang dan UAE ganding bahu lindungi spesies harimau Malaya
Projek itu memberi tumpuan kepada pemuliharaan spesies harimau, pemulihan habitat semula jadi serta pembangunan komuniti setempat.
Lebih 19,000 pencarum dapat manfaat kemudahan dialisis Perkeso - Sim
Peruntukan lebih RM400 juta disediakan bagi rawatan dialisis di pusat dialisis yang disediakan Perkeso sepanjang tahun lepas.
Rancangan peluasan Israel jejas kestabilan Asia Barat, kata Pakistan
Pakistan menggesa pelaksanaan "gencatan senjata segera dan penuh."
'Becoming Hannah' ditapis Perpustakaan Negara Malaysia, bukan buku agama - Dr Kamarul Zaman
Kamarul Zaman disoal peguam Sangeet Kaur Deo yang mewakili Hannah pada perbicaraan kes saman fitnah difailkan Menteri Belia dan Sukan itu terhadapnya.
Gencatan senjata: Malaysia bincang dengan Jepun, segerakan pembangunan semula Gaza
Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata akan menghubungi rakan sejawatannya Shigeru Ishiba hari ini untuk membincangkan perkembangan mutakhir itu.
Pertumbuhan KDNK Malaysia dijangka kekal 4.5 peratus pada 2025 - OCBC
Walaupun wujud turun naik bulanan, pertumbuhan eksport kekal berdaya tahan, disokong oleh tahap terendah dalam kitaran menurun eksport elektronik global.
SEZ Johor-Singapura, eratkan lagi integrasi dalam ASEAN - PM Anwar
JS-SEZ adalah inisiatif unik apabila kedua-dua negara bekerjasama membantu mempromosikan kedua-dua negara dan menarik pelaburan.
Snipping Tools baharu Windows 11 uji ciri kesan kod QR, tambah emoji 3D
Dalam setiap tangkapan layar pada kandungan yang ada kod QR, Snipping Tool boleh kesan dan terus mengeluarkan pautan URL untuk pengguna terus tekan.