awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Golongan B40 mudah terdedah isu kesihatan mental – Raja Permaisuri Agong
Op KPDN-SSM: 30 premis di Sri Muda diperiksa, kompaun hampir RM10,000
Lima inisiatif strategik perkasa industri halal, sasar Malaysia sebagai hab halal global - Ahmad Zahid
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Tiga cedera kemalangan babitkan tujuh kenderaan di Jasin

Bernama
Bernama
30/04/2016
15:24 MYT
Tiga cedera kemalangan babitkan tujuh kenderaan di Jasin
Siasatan awal mendapati kemalangan dipercayai berlaku akibat kegagalan pemandu bas mengawal kenderaannya.
Tiga orang cedera dalam kemalangan melibatkan sebuah bas rombongan dan enam kenderaan lain di Kilometer 174 Lebuhraya Utara Selatan arah selatan di sini, pada Sabtu.
Ketua Polis Daerah Jasin DSP Sampornak Ismail berkata kemalangan pukul 10.30 pagi itu melibatkan bas yang membawa 30 penumpang termasuk pemandu, treler, kenderaan pacuan empat roda jenis Toyota Hilux dan empat kereta - Perodua Alza, Proton Persona, Mercedes Benz dan Proton Iswara.
"Tiga mangsa yang cedera merupakan seorang penumpang bas dan dua penumpang kereta dan mereka dihantar ke Hospital Tangkak dan dirawat sebagai pesakit luar.
"Siasatan awal mendapati kemalangan dipercayai berlaku akibat kegagalan pemandu bas mengawal kenderaannya.
"Bas itu dipercayai berada di lorong kanan dan melanggar Proton Iswara di depannya sebelum kereta tersebut melanggar kenderaan lain yang berada di hadapannya," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.
Beliau berkata bas itu membawa pelancong tempatan ke Kukup, Johor untuk bercuti.
Sampornak berkata pemandu bas yang berusia 30 tahun itu diarah melakukan ujuan saringan air kencing untuk siasatan lanjut.
"Kemalangan itu menyebabkan laluan sesak sejauh 10 kilometer kerana hanya satu daripada dua lorong di lebuh raya tersebut dapat dilalui," katanya.
Topic Berkaitan
#Jasin
#kemalangan
#Lebuhraya Utara Selatan
#Sampornak Ismail
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan