"DI SEBALIK NAMA”, terjemahan buku sulung saya “What’s in a Name” tentang keluarga, kerjaya dan jiwa Malaysia kini berada di pasaran.

Versi Bahasa Inggeris telah menjadi ‘bestseller’; saya harap dengan ini ramai lagi orang dapat membaca cerita saya dan mudah-mudahan pembaca dapat manfaat daripada isi buku ini.

Buku ini bukan sahaja menyentuh tentang kenangan saya bersama arwah ayahanda saya, Tun Abdul Razak, namun juga membincangkan warisan beliau yang tersurat dan tersirat, dan kesan dasar-dasar yang beliau perkenalkan kepada kita hari ini.

Pengalaman saya di CIMB dan dunia korporat Malaysia juga merupakan sebahagian besar daripada kandungan dalam buku ini.

BACA: What's in a Name: Apa kaitan PSY dengan Jho Low dan Najib? Ini cerita Nazir...

BACA: What's in a Name: "1MDB subjek 'taboo', Najib fikir saya cemburu dengan Jho Low" - Nazir

BACA: What's in a Name: Sampai bila raksasa berkepala tiga akan ganggu Malaysia? - Nazir


Selain itu, buku ini juga memperihalkan raksasa berkepala tiga yang mencengkam negara – politik wang, rasuah, dan politik identiti - serta idea-idea menghadapinya ke arah mewujudkan Malaysia yang lebih baik.

Penulisan buku ini mencabar dan membabitkan proses mengumpul semula memori dan rekod tentang pengalaman saya yang dapat menarik minat pembaca.

Buku versi bahasa Malaysia ditawarkan pada harga mesra pembaca iaitu RM49, manakala harga versi bahasa Inggeris ialah RM89.

Kedua-dua buku “Di Sebalik Nama” terbitan Alaf 21 dan “What’s in A Name” terbitan Whitefox boleh didapati di kedai-kedai buku berdekatan.