awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Berita tempatan pilihan sepanjang hari ini
Sejumlah kenderaan terjejas selepas isi minyak, Petronas Dagangan hubungi pelanggan terlibat
'Amanah boleh berganti, terima kasih Perlis' - Mohd Shukri
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

FAM rayu Ultras Malaya tidak boikot Pestabola Merdeka

Sinar Harian
Sinar Harian
09/08/2024
09:29 MYT
FAM rayu Ultras Malaya tidak boikot Pestabola Merdeka
Noor Azman berkata, ‘ekor Harimau Malaya’ itu diharap memikirkan semula tindakan mereka demi kebaikan bola sepak Malaysia. - Gambar fail
PERSATUAN Bola Sepak Malaysia (FAM) berharap beberapa kumpulan penyokong termasuk Ultras Malaya tidak memboikot Pestabola Merdeka 2024.
Setiausaha Agung FAM, Datuk Noor Azman Rahman berkata, ‘ekor Harimau Malaya’ itu diharap memikirkan semula tindakan mereka demi kebaikan bola sepak Malaysia.
“Kami berharap mana-mana kumpulan penyokong sama-sama hadir ke Stadium Nasional, Bukit Jalil bagi memberikan sokongan dan semangat kepada pasukan dan para pemain Harimau Malaya pada 4 dan 8 September ini.
“Tambahan pula, Pestabola Merdeka 2024 ini berlangsung dalam Kalendar Perlawanan Antarabangsa FIFA iaitu dari 2 hingga 10 September 2024 dan sudah tentu ia menawarkan pungutan mata untuk kita terus memperbaiki kedudukan Malaysia dalam Ranking FIFA,” katanya dalam satu kenyataan pada Jumaat.
Sebelum ini, Ultras Malaya termasuk di beberapa negeri menyatakan pendirian mereka untuk memboikot Pestabola Merdeka atas beberapa sebab antaranya kepincangan yang berlaku dalam FAM selain masalah dalam saingan Liga Malaysia.
Pada memasuki edisi ke-43 itu, Malaysia diundi bertemu Filipina sementara juara bertahan Tajikistan berdepan Lubnan dalam aksi separuh akhir pada 4 September sebelum pemenang akan berentap di final empat hari kemudian.
Topic Berkaitan
#Persatuan Bola Sepak Malaysia
#Ultras Malaya
#Noor Azman Rahman
#Pestabola Merdeka 2024
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan