PENGENDALI Real Madrid, Zinedine Zidane, mendedahkan dia hanya memberitahu Gareth Bale untuk menikmati masanya di atas padang ketika dia dilihat membisikkan sesuatu ke telinga pemain sayap itu selepas menyaksikan pasukannya melakar kemenangan 2-0 ke atas Espanyol dalam saingan LaLiga.
Selepas tiga bulan disisihkan kerana kecederaan buku lali, Bale diberikan 19 minit terakhir untuk beraksi di Santiago Bernabeu, malam tadi.
Zidane kelihatan membisikkan sesuatu kepada pemain antarabangsa Wales itu ketika dia sedia mengeluarkan Alvaro Morata, yang bertanggungjawab meledak gol pertama Madrid.
Memasuki enam minit terakhir, Bale meraikan kepulangannya dengan penuh gaya apabila dengan mudah menewaskan penjaga gol, Diego Lopez, selepas menerima hantaran Isco.
"Saya hanya memberitahu dia untuk keluar dan menikmati masanya," Zidane memberitahu wartawan.
"Gareth adalah pemain yang istimewa, cukup berbeza dengan pemain lain.
"Saya gembira dia kembali dan lega melihat dia kembali menjadi pemain bola sepak selepas tiga bulan diketepikan.
"Dia sangat gembira dan teruja untuk kembali dan dia kembali dengan penuh gaya."
Zidane menambah: "Tetapi kami juga memiliki 24 pemain yang gembira untuk membantu pasukan tidak kira masa.
"Penting untuk mereka merasai perasaan itu. Kami perlukan mereka semua."
Astro Arena
Sun Feb 19 2017

ZIDANE: Saya hanya memberitahu dia untuk keluar dan menikmati masanya.

TH terima 84,000 rayuan isi kekosongan haji
Lembaga Tabung Haji (TH) telah menerima 84,000 rayuan untuk mengisi kekosongan jemaah yang tidak dapat mengerjakan ibadat haji tahun ini.
[TERKINI] Kes Zayn Rayyan: Ibu bapa tidak mengaku salah abaikan
Ibu bapa kepada kanak-kanak autistik, Allahyarham Zayn Rayyan Abdul Matin mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen petaling jaya atas pertuduhan pindaan berhubung kesalahan mengabaikan anak mereka, pada tahun 2023.
Pantau Belanjawan: Hutang BNPL | Risiko besar masa depan di sebalik revolusi kewangan
Peningkatan transaksi BNPL kepada RM7.1 bilion menimbulkan persoalan kritikal mengenai kestabilan ekonomi, kawal selia undang-undang, dan risiko kewangan pengguna. Bagaimana RUU Kredit Pengguna dapat menyeimbangkan perlindungan pengguna tanpa menghalang inovasi Fintech?
AWANI Ringkas: JPN tumpaskan sindiket palsu sijil kelahiran
Ikuti rangkuman berita utama yang menjadi tumpuan sepanjang hari di Astro AWANI menerusi AWANI Ringkas.

Delegasi Malaysia jalan kajian empirikal pengasingan kuasa Peguam Negara, Pendakwa Raya di UK
Datuk Seri Azalina Othman Said kini berada berada di London, United Kingdom bersama delegasi Malaysia untuk kajian empirikal cadangan pengasingan peranan Peguam Negara dan Pendakwa Raya negara itu.

PM Anwar hadir program Ihya Ramadan di KKDW
Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim meluangkan masa menghadiri program Ihya Ramadan anjuran Kementerian Kemajuan Desa dan Wilayah.

Akta 555 memadai untuk kekang kegiatan sijil palsu - Zambry
Tiada keperluan untuk meminda Akta Institusi Pendidikan Tinggi Swasta 1996 (Akta 555) bagi mengekang kegiatan pengurniaan sijil akademik palsu.

Ibu bapa Zayn Rayyan tidak mengaku salah atas pertuduhan pindaan abai kanak-kanak
Ibu bapa kepada kanak-kanak autistik yang dibunuh, Allahyarham Zayn Rayyan Abdul Matin mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen Petaling Jaya, atas pertuduhan pindaan.

Indikator Ekonomi MADANI catat pencapaian positif - Dr Zaliha
Indikator yang menentukan kejayaan kerangka Ekonomi MADANI telah menunjukkan pencapaian positif setakat ini, kata Datuk Seri Dr Zaliha Mustafa.

Cubaan pindah khinzir disyaki dijangkiti demam babi Afrika gagal
Cubaan memindah keluar sejumlah khinzir yang disyaki dijangkiti penyakit demam babi Afrika (ASF) dari daerah Sepang berjaya dipatahkan Jabatan Perkhidmatan Veterinar Selangor (DVS Selangor).

Gareth Bale bakal bertanding dalam pertandingan golf di California
Bekas pemain Tottenham, Real Madrid dan Wales itu meninggalkan bola sepak awal bulan ini.

Legenda Wales Gareth Bale bersara pada usia 33 tahun
Bale mengesahkan keputusannya dalam satu kenyataan di Instagram semalam.

MLS bukan tempat untuk bersara - Bale
Bales berharap perpindahannya ke Los Angeles FC akan membolehkan dia kekal dalam persaingan untuk Wales.

Bale sah sertai Los Angeles daripada Real Madrid
Bale sebelum ini dikaitkan untuk menyertai kelab di negara kelahirannya, Cardiff City.

Gareth Bale ucap selamat tinggal kepada Real Madrid
Bale merupakan pemain termahal dunia sewaktu menyertai Madrid daripada Tottenham pada 2013.

Ancelotti label kapten Real Madrid Karim Benzema pemain sempurna
Benzema mencetak dua gol menerusi voli dalam setiap babak sementara Nacho, disusuli tandukan Vincius Junior, melengkapkan kemenangan gergasi dari ibu kota Sepanyol itu

Euro 2020: Bale tinggalkan sesi temubual selepas Wales tersingkir
Ia merupakan pertama kali Wales mengalami kekalahan berturut-turut dalam kejohanan utama - selepas tewas kepada Itali dalam peringkat kumpulan.

Euro 2020: Bale tebus kesilapan, bantu Wales benam Turki
Bale, yang menghulurkan umpanan gemilang untuk disudahkan Aaron Ramsey pada mini ke-42, gagal menyempurnakan sepakan penalti selepas sejam permainan.

EPL: Spurs menang selesa ke atas Sheffield United
Kelab tersebut menang ke atas Sheffield United 4 - 0.

Bale rancang pulang ke Real Madrid
Pemain berusia 31 tahun itu bergabung kembali dengan Tottenham dengan pinjaman sepanjang musim dari Madrid September lalu setelah diketepikan di Santiago Bernabeu di bawah kendalian Zinedine Zidane.