MINI Malaysia telah berjaya melancarkan model ketujuh dan terkini, iaitu MINI Cooper S Paceman di pasaran tempatan.

"Walaupun memaparkan hubungan yang jelas dengan gaya jenama MINI yang inovatif dan tiada bandingan, MINI Cooper S Paceman masih memiliki karakternya yang tersendiri,” menurut Natasha Karim, Ketua MINI di BMW Group Malaysia.

Kereta MINI Cooper S Paceman memiliki daya tarikan UNIK yang hanya boleh dialami dengan sebuah MINI - iaitu rekabentuk yang ikonik dengan pemanduan ala G-Kart serta peralatan dan suasana dalaman eksklusif yang lebih bergaya dan berketrampilan.

Dr. Gerhard Pils, Ketua Pegawai Eksekutif BMW Group Malaysia berkata, “MINI kekal menjadi contoh yang unggul bagi keseronokan dunia pemotoran. MINI adalah kenderaan ikon dengan warisan yang unggul.”

Apa yang membezakan MINI Cooper S Paceman serba baharu ini ialah dua pintunya yang baharu, pintu but yang besar dan bahagian dalaman berkonsepkan ruang istirehat dengan dua kerusi belakang berasingan yang bersaiz penuh.

Turut dipasang buat pertama kalinya untuk MINI dan secara eksklusif untuk MINI Cooper S Paceman ialah ciri MINI Connected yang kini dengan inovasi tambahan dan dipasang sebagai standard seperti Radio MINI Visual Boost dengan Paparan LCD 6.5 inci.

Harga jualan runcit (atas jalan, tanpa insurans, dengan pakej MINI Tender Loving Care) bagi MINI Cooper S Paceman yang baharu ialah RM288,888.00 dan boleh didapati dalam lima pilihan warna termasuk pilihan Brilliant Copper dan Starlight Blue.