Tutup

Dr Mahathir, isteri ucap selamat menyambut Hari Wesak

Dr Mahathir, isteri ucap selamat menyambut Hari Wesak
Dr Mahathir mengingatkan kita semua sebagai rakyat Malaysia, betapa beruntungnya kita dapat hidup aman damai di dalam kepelbagaian kita. - BERNAMA/Fail
KUALA LUMPUR: Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad dan isteri Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali hari ini menzahirkan ucapan Selamat Menyambut Hari Wesak kepada rakyat Malaysia yang beragama Buddha.

"Sekali lagi rakyat Malaysia yang beragama Buddha dapat menyambut Hari Wesak dengan aman dan tenteram. Ini mengingatkan kita semua sebagai rakyat Malaysia, betapa beruntungnya kita dapat hidup aman damai di dalam kepelbagaian kita.
"Saya dan isteri ucapkan Selamat Menyambut Hari Wesak," kata beliau menerusi catatan dalam laman Twitter rasmi @chedetofficial.


Hari Wesak yang akan disambut pada Ahad adalah bagi menandakan tiga peristiwa penting dalam kehidupan Buddha iaitu hari lahir beliau, kesedaran dan kematiannya.
Ia merupakan antara festival paling meriah, dengan perarakan kereta berhias yang diserikan dengan hiasan dan bunga-bungaan berwarna-warni. -- Bernama

Tag: Perdana Menteri, Mahathir Mohamad, rakyat MalaysiaKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.