awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
MAIPs salur sumbangan RM150,000 bantu mangsa banjir di Aceh
Anwar harap Zoo Johor terus diperkasakan sebagai pusat rekreasi
Kerajaan peruntuk RM350 juta naik taraf JRTB di Perak - Nanta
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

India tunda pameran pertahanan mega berikutan masalah logistik

Bernama
Bernama
05/03/2022
22:20 MYT
India tunda pameran pertahanan mega berikutan masalah logistik
DefExpo 2022 dirancang diadakan di Gandhinagar, Gujarat dari 10 Mac hingga 14 Mac, 2022. - Foto Facebook DefExpo India
NEW DELHI: India menangguhkan pameran pertahanan antarabangsa mega bulan ini berikutan isu logistik yang dihadapi peserta.
"Disebabkan masalah logistik yang dihadapi oleh peserta, DefExpo 2022 yang dirancang diadakan di Gandhinagar, Gujarat dari 10 Mac hingga 14 Mac ditangguhkan.
"Tarikh baharu akan dimaklumkan dalam masa terdekat," kata Kementerian Pertahanan dalam satu kenyataan pada Jumaat.
Tiada perincian lanjut diberikan.
Acara penting pameran melibatkan peserta dari Rusia dan negara Afrika dijadualkan seperti maklumat di laman web rasmi. Menurut kenyataan Kementerian Pertahanan pada Februari, 930 peserta pameran telah mendaftar untuk acara itu dan jumlah mereka dijangka mencecah 1,000.
Tahap penyertaan adalah setanding dengan acara dwitahunan edisi sebelumnya di Lucknow di negeri Uttar Pradesh pada 2020.
Pertunjukan yang ditangguhkan itu akan dianjurkan dalam kedua-dua mod fizikal dan maya untuk memastikan penyertaan yang lebih besar di tengah-tengah pandemik COVID-19.
-- BERNAMA
Topic Berkaitan
#DefExpo 2022
#pameran pertahanan antarabangsa
#India
#masalah logistik
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan