awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
NVIDIA bayar US$20 bilion, ambil alih teknologi Groq
NVIDIA dilapor uji kemampuan faundri Intel 18A untuk cip AI
Bekas CEO Yahoo Marissa Mayer perkenal pembantu maya AI baharu 'Dazzle'
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Lintasan sempadan Israel-Gaza dibuka separa

Sinar Harian
Sinar Harian
25/07/2018
06:05 MYT
Lintasan sempadan Israel-Gaza dibuka separa
Trak membawa bahan api memasuki lintasan Kerem Shalom ke Gaza dari Israel, di Rafah, Genting Gaza, Selasa, 24 Julai 2018. (Foto AP)
Lintasan sempadan dengan Genting Gaza dibuka separa pada Selasa selepas penutupan selama dua minggu sebagai 'hukuman' ke atas penduduk Palestin kononnya kerana mereka menghantar layang-layang dipasang bom api ke wilayah itu.
Trak membawa bahan api dilihat memasuki Kerem Shalom manakala penghantaran bekalan makanan dan ubat-ubatan yang tidak dikenakan sekatan masih diteruskan seperti biasa.
Bagaimanapun, barangan lain masih disekat sehingga layang-layang dan belon dipasang bom api itu tidak lagi memasuki kawasan pertanian Israel.
"Keputusan itu dibuat Menteri Pertahanan, Avigdor Lieberman selepas jumlah layang-layang dan belon membawa bom api semakin berkurangan," kata pejabat pemimpin itu dalam satu kenyataan.
Menurut Tel Aviv, bom api itu telah menyebabkan ratusan insiden kebakaran sejak April selain mengakibatkan kerugian ratusan ribu dolar. - Agensi
Topic Berkaitan
#Avigdor Lieberman
#bekalan makanan
#bom api
#Gaza
#Genting Gaza
#Hukuman
#Israel
#lintasan
#Palestin
#sekatan
#sempadan
#Tel Aviv
#trak
#tutup
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan