awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
DBKL buka portal OSC kepada umum, perkukuh ketelusan perancangan bandar
Penterjemahan 45 jilid ensiklopedia fiqh dijangka siap 2028 - Zulkifli
Super 1000 diperluas kepada lima kejohanan bermula 2027 - BWF
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Misi pengaman Rusia di Nagorno-Karabakh masih diperlukan

Bernama
Bernama
09/10/2023
13:05 MYT
Misi pengaman Rusia di Nagorno-Karabakh masih diperlukan
Mikhail Galuzin berkata, misi pasukan pengaman Rusia di Nagorno-Karabakh masih diperlukan. - Gambar fail/AP
MOSCOW: Misi pasukan pengaman Rusia di Nagorno-Karabakh masih diperlukan, lapor Sputnik memetik Timbalan Menteri Luar Rusia, Mikhail Galuzin pada Isnin.
"Peranan kontinjen kami diperlukan dan saya percaya pada masa akan datang ia juga perlu ... Tidak dapat dinafikan bahawa sebahagian daripada mereka yang hari ini meninggalkan Karabakh, pada satu peringkat mereka akan memutuskan untuk kembali. Dan kehadiran pasukan pengaman akan menjadi faktor tambahan ketenangan bagi mereka.
"Jadi saya tidak akan mengatakan aktiviti kontinjen pengaman Rusia di Karabakh telah meletihkan diri mereka sendiri," kata Galuzin dalam temu bual dengan penyiar RBC.
Pada masa yang sama, isu cara kehadiran misi itu akan diselesaikan antara Moscow dan Baku melalui saluran yang telah ditetapkan, tambah diplomat kanan itu.
--BERNAMA-SPUTNIK
Topic Berkaitan
#Rusia
#Nagorno-Karabakh
#Armenia
#Arzebaijan
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan