awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Sukan SEA 2027: Tiada pembinaan stadium baharu, KBS fokus naik taraf kemudahan sedia ada
Dua kontena daging babi Belgium dirampas
Kementerian, GLIC digesa tumpu pada penilaian keberkesanan inisiatif PuTERA35 - PM Anwar
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

'Rusia sedia berbincang jika tentera Ukraine letak senjata' - Menteri Luar Rusia

Agensi
Agensi
25/02/2022
15:56 MYT
'Rusia sedia berbincang jika tentera Ukraine letak senjata' - Menteri Luar Rusia
Lavrov menuduh Zelenskiy berbohong apabila berkata beliau bersedia untuk membincangkan status neutral Ukraine. - Reuters
MENTERI Luar Rusia, Sergey Lavrov mengumumkan Rusia 'bersedia untuk berbincang bila-bila masa' dengan Ukraine, namun meletakkan syarat tentera Ukraine menghentikan tentangan dan meletakkan senjata.
Lavrov berkata demikian dalam satu sidang media pada Jumaat selepas pertemuan dengan Timbalan Menteri Luar Wilayah Donetsk yang dikawal pemisah, Sergey Peresada, dan Menteri Luar Wilayah Luhansk yang dikawal pemisah, Vladislav Deinego.
Lavrov juga memberitahu pemberita bahawa Rusia akan memastikan Ukraine kelak akan ditadbir oleh kerajaan sivil dan mahu rakyat Ukraine bebas menentukan nasib mereka sendiri.
SEMUA MENGENAI KRISIS RUSIA-UKRAINE DI SINI
Lavrov juga menuduh Presiden Ukraine, Volodymyr Zelenskiy berbohong apabila berkata beliau bersedia untuk membincangkan status neutral Ukraine.
Pada masa sama, Rusia tidak akan mengiktiraf kerajaan Ukraine ketika ini sebagai sebuah kerajaan demokratik.
Rusia terdahulu melancarkan pencerobohan ke pinggir ibu negara Kiev pada Jumaat menerusi serangan udara ke atas bandar dan pangkalan tentera.
Ia juga mengerahkan askar dan kereta kebal menerusi serangan dari tiga penjuru.
Topic Berkaitan
#Rusia
#Ukraine
#Sergei Lavrov
#perang
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan