ENTERTAINMENT
Elemen kekeluargaan jadi inspirasi iklan Raya MyTeksi

Iklan Raya MyTeksi menampilkan elemen kekeluargaan dan ikatan silaturahim sebagai latar ceritanya.
Lazimnya seorang pemandu teksi bekerja dalam syif yang panjang yakni sekitar 12 hingga 16 jam sehari. Ada diantara mereka yang bekerja sehingga 7 hari seminggu.
Tempoh masa kerja yang panjang membuatkan sebahagian daripada mereka tidak berpeluang untuk menghabiskan masa bersama keluarga. Malah ada juga yang duduk berjauhan.
Kekangan masa itu dijadikan inspirasi MyTeksi bagi iklan komersil Hari Raya Aidilfitri syarikat tersebut.
Iklan Raya MyTeksi menampilkan elemen kekeluargaan dan ikatan silaturahim sebagai latar ceritanya.
Tiga pemandu teksi yang dikenali sebagai Muszaidi, Hajar dan Jauriah dipanggil untuk berjumpa ‘VIP’. Namun mereka sebenarnya dibawa berjumpa keluarga masing-masing yang sedang menunggu di bilik berlainan.
Kejutan itu diiringi perasaan terharu dan bersyukur lantaran diberikan berpeluang berjumpa dengan kaum keluarga.
Pengurusan MyTeksi turut memberi kelonggaran dan hari cuti kepada tiga pemandu tersebut supaya mereka boleh menghabiskan masa bersama keluarga.
Iklan Raya itu dimuat naik di laman Facebook MyTeksi pada 30 Jun lalu dan sehingga artikel ditulis memperoleh 400 perkongsian dan lebih 3,000 likes.
Iklan tersebut mendapat reaksi yang positif daripada pengguna Facebook. Rata-rata pengguna tersentuh dengan usaha MyTeksi menyatukan ketiga-tiga pemandu teksi terbabit dan keluarga mereka.

MyTeksi Raya Komen 1

MyTeksi Raya Komen 2

MyTeksi Raya Komen 3

MyTeksi Raya Komen 4

MyTeksi Raya Komen 5

MyTeksi Raya Komen 6

MyTeksi Raya Komen 7

MyTeksi Raya Komen 8

MyTeksi Raya Komen 9

MyTeksi Raya Komen 10
Aplikasi MyTeksi boleh dimuat turun menerusi App Store, Google Play dan Blackberry.
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami