PELAKON Noralbaniah mendedahkan fotonya yang memakai baju seragam seorang tukang cuci telah menjadi kecoh dalam kalangan kenalannya.

Menurut pelakon era 90-an itu, rata-rata menyangka ia merupakan pekerjaan sebenarnya sehingga ada yang bertanya kesahihan perkara terbabit.

Kata Albaniah, tidak salah jika benar itu pekerjaan sebenarnya kerana ia juga merupakan salah satu sumber untuk mencari rezeki.

“Kecoh pasal post gambar pakai baju cleaner semalam. Ada yang call tanya... Betul ke?

“Sebenarnya bagi saya, apa salahnya. Sesiapa pun boleh post apa-apa pun. Kalau saya cleaner, itu satu pekerjaan yang baik. Halal, kalau tak kerja, you all nak bagi duit ke? Susah, orang lagi kutuk.

“Takkan nak tunjuk yang hebat-hebat dan mewah sahaja dalam Instagram. Not me.... I’m not hipocrite.

“Please, sekarang saya bagi post yang paling ceria. Tak kisahlah kerja apa pun... puas tak...!! Tiada cleaner, toilet tak bersih pun orang complain kan!?” tulisnya.

Albaniah berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram (IG) miliknya.

Kecoh pasal post gambar pakai baju clennner semalam. Ada yg call tanya...betul ke...!sebenarnya bagi saya ape salahnya. Sesiapa pn boleh post ape2 pun. Kalau saya clenner, itu satu pekerjaan yg baik. Halal..kalau tak keje, u all nak bagi duit ke?.. Susah, org lagi kutuk. Tak kan nak tunjuk yg hebat2 dan mewah jer dalam IG. Not me....im not hipokrit...plsss.....skrg saya bagi post yang paling ceria...tak kesah la keje ape pun...puas tak...!! Takde clenner, toilet tak bersih pun org complain...kannn....!!!?

A post shared by NORALBANIAH (@noralbaniah) on


Terdahulu, pelakon itu memuat naik entri tentang pekerjaan sebagai seorang pencuci.

“Ada lagi ke orang nak pandang kalau ini pengakhiran untuk diri ini.. Peringatan untuk diri sendiri..

“Apa yang kita ada bila-bila masa Allah boleh tarik balik. Tak kiralah pekerjaan, ataupun orang terdekat.. Selalulah hargai semuanya sebelum terlambat,” katanya.

Ada lagi ke org nak pandang kalau ini pengakhiran utk diri ini.. Peringatan utk diri sendiri.. Apa yg kita ada bila2 masa Allah boleh tarik balik.. Tk kiralah pekerjaan, ataupun org trdekat.. Selalulah hargai smuanya sblum trlambat..

A post shared by NORALBANIAH (@noralbaniah) on


Albanih memulakan kerjaya lakonan pada 1989. Ketika berusia 19 tahun, dia ditawarkan oleh Ahmad Fauzee untuk menjayakan watak Tengku Noraini dalam filem Kolej 56 yang turut dibintangi oleh Raja Rezza Shah, Arif Shamsuddin dan Salwa Abdul Rahman.