GARA-gara memberikan nama yang pelik untuk anak sulungnya, anggota kumpulan One Direction (1D), Louis Tomlinson, menjadi bahan troll netizen di laman sosial.

Laporan beberapa portal hiburan menyebut Tomlinson memilih nama Sydney Rain untuk anak lelakinya itu.

Ia bagaimanapun belum disahkan Tomlinson.

Laporan itu kemudiannya membuatkan laman sosial kemudiannya dipenuhi pelbagai imej dan grafik berbentuk sindiran.Lebih menggelikan hati apabila ada di kalangan mereka yang tidak mengikuti perkembangan industri hiburan, menyangkakan Sydney Rain (yang membawa maksud Sydney hujan), yang trending di laman sosial, sebagai satu bentuk ramalan cuaca.

Malah ada juga yang pelik mengapa Sydney Rain menjadi trending, kerana menganggap ia adalah nama yang diberikan kepada hujan yang turun di bandaraya Sydney di Australia.
Tidak kurang juga yang sudah meramalkan nama-nama lain yang bakal menjadi pilihan anggota 1D selepas ini, antaranya Brisbane Cloudy (Brisbane berawan), Melbourne Windy (Melbourne berangin) dan Darwin Humid (Darwin panas lembap).

Tomlinson, menerusi akaun Twitter, beberapa hari lepas mengesahkan bekas teman wanitanya, Briana Jungwirth, selamat melahirkan seorang bayi lelaki.