awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Tidak dapat KM dari PBT, projek ladang babi di Jalong diarah henti serta-merta - Exco
Perhimpunan agung pertama GPS dijadual 19 April
Lagi gempa bumi di Indonesia, berukuran 5.9 magnitud di kepulauan Tanimbar
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Anwar terima panggilan Mahmoud Abbas, ucap tahniah sebagai PM ke-10

Nickyson Nyambar
Nickyson Nyambar
19/12/2022
14:27 MYT
Anwar terima panggilan Mahmoud Abbas, ucap tahniah sebagai PM ke-10
Jelas Anwar, Malaysia akan terus teguh dalam perjuangan untuk menamatkan penderitaan berpanjangan rakyat Palestin. - Gambar/ Facebook Anwar Ibrahim
KUALA LUMPUR : Presiden Palestin, Mahmoud Abbas menzahirkan ucapan tahniah kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim di atas pelantikannya sebagai Perdana Menteri Malaysia ke-10.
Ucapan itu dibuat kepada Anwar menerusi panggilan telefon pada Isnin.
Anwar yang berkongsi perkara itu di laman sosialnya, berkata beliau menyatakan komitmen Malaysia untuk sentiasa bersama Palestin bagi memperjuangkan kebebasannya dari cengkaman Zionis Israel.
"Kami mengulangi kesediaan untuk memperkukuh hubungan dua hala antara Malaysia dan Palestin di dalam pelbagai lapangan termasuk perdagangan, hubungan sesama rakyat serta pendidikan.
"Saya juga menzahirkan simpati atas nasib yang menimpa rakyat Palestin dan menegaskan komitmen serta solidariti berterusan Malaysia kepada perjuangan rakyat Palestin untuk membebaskan Palestin dari cengkaman Zionis Israel," tegas beliau menerusi panggilan itu.
Jelas Anwar, Malaysia akan terus teguh dalam perjuangan untuk menamatkan penderitaan berpanjangan rakyat Palestin.
Malaysia di bawah pentadbirannya, kata beliau akan bersama dengan Palestin dalam memastikan keamananan, kebebasan dan kemerdekaannya dapat dikembalikan.
Topic Berkaitan
#Palestin-Malaysia
#Datuk Seri Anwar Ibrahim
#presiden Palestin
#Mahmoud Abbas
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan