awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Krisis politik Perlis: Ahli Pas diminta kekal tenang, jangan terpengaruh provokasi - Tuan Ibrahim
TPM Ahmad Zahid puji kejayaan tiga pelajar Orang Asli rangkul emas di IRO 2025
NSW, Australia larang perhimpunan awam selama 2 minggu
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Bapa rayu kesan anak perempuan hilang

Bernama
Bernama
08/06/2023
22:15 MYT
Bapa rayu kesan anak perempuan hilang
Bapanya berharap Shu Chyi dapat pulang segera dan berbincang dengan keluarga untuk menyelesaikan segala masalah yang dihadapi. - Foto Facebook/Kwong Wah Yit Poh
GEORGE TOWN: Seorang kontraktor merayu agar anak perempuannya Tan Shu Chyi, yang menghilangkan diri sejak 1 Mei lepas dapat pulang ke pangkuan keluarga atau menghubunginya segera kerana mereka bimbangkan keselamatannya.
Tan Boon Chai, 57, berkata dia dan isteri Chew Wah Siew, 49, bukan sahaja resah dan bimbang, malah juga tidak dapat tidur lena mengenangkan nasib dan keberadaan anak sulung daripada tiga beradik yang berusia 25 tahun itu.
"Shu Chyi bekerja sebagai penyambut tetamu di sebuah syarikat di Kuala Lumpur sejak 2022 ... sebelum ini kami selalu berhubung menerusi panggilan telefon, tetapi sejak 1 Mei dia tiba-tiba menghilang, saya tidak dapat menghubunginya," katanya pada sidang akhbar di Pejabat Parti Gerakan di sini hari ini, yang turut dihadiri Jurucakap Parti Gerakan Sungai Pinang Mok Kok On.
Boon Chai berkata pada 20 Mei lepas, dia mendapat panggilan telefon daripada seorang lelaki mendakwa anaknya meminjam wang sebanyak RM2,500 dan mengesyaki kehilangan anaknya berpunca daripada masalah hutang itu.
"Saya dimaklumkan jumlah hutang itu telah meningkat hingga RM6,000 (termasuk kadar faedah) dan mungkin jumlah itu akan terus meningkat ... saya risau jika anak saya dicederakan atau diapa-apakan oleh pihak yang memberi pinjaman itu," katanya.
Boon Chai berkata dia tidak dapat mencari Shu Chyi di Kuala Lumpur kerana tidak mengetahui alamat kediaman selain anak perempuannya itu juga tidak mempunyai ramai kawan, justeru dia dan keluarga membuat laporan polis kerana risau dengan keselamatan anaknya.
Dia juga berharap Shu Chyi dapat pulang segera dan berbincang dengan keluarga untuk menyelesaikan segala masalah yang dihadapi.
-- BERNAMA
Topic Berkaitan
#laporan polis
#hutang
#kadar faedah
#anak sulung
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan