awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Greta Thunberg ditahan dalam protes di London, sokong mogok lapar Palestine Action
Rusia ‘tidak boleh sabotaj’ usaha diplomasi AS - Zelenskyy
Petronas perkukuh agenda integriti, antirasuah bersama SPRM
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Bonus Aidilfitri, tunggulah pengumuman PM - Presiden Cuepacs

T K Letchumy Tamboo
T K Letchumy Tamboo
20/07/2013
05:32 MYT
Bonus Aidilfitri, tunggulah  pengumuman PM - Presiden Cuepacs
Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) menaruh harapan positif untuk kemungkinan penjawat awam diberi bonus sempena Hari Raya Aidilfitri yang akan disambut tidak lama lagi.
Presidennya Datuk Omar Osman berkata, walaupun beliau belum pasti tentang jumlah bonus yang akan diterima, beliau yakin bahawa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak akan memberikan berita yang positif kepada penjawat awam.
Beliau berkata demikian semasa mengulas penyebaran berita di laman sosial tentang bonus Hari Raya yang kononnya telah ‘diluluskan’.
“Saya belum terima apa-apa maklumat lagi. Tiada hitam putih. Saya juga tidak tahu jumlah bonus tersebut. Apa-apa pun, kita nantikan sahaja kenyataan Perdana Menteri nanti,”
Pada 17 Julai, Najib berkata kerajaan akan mengkaji kemungkinan memberi bonus kepada penjawat awam menjelang ketibaan Hari Raya Aidilfitri yang akan disambut tidak lama lagi.
Beliau berkata kerajaan masih mempunyai masa untuk memutuskan perkara itu.
Sebelum ini, Omar meminta kerajaan mempertimbang pemberian bonus setengah bulan gaji kepada sempena Aidilfitri bagi mengurangkan beban penjawat awam menjelang Aidilfitri.
Sementara itu, pelbagai perbincangan tentang berita bonus Hari Raya itu dikongsikan di laman media sosial dan ada juga yang telah awal-awal lagi membuat spekulasi tarikh bonus.
1- bonus pd 8hb ogos nnt,iaitu brpeluang meraikan hari raya aidilfitri. 2- bonus pd 10 mlm terakhir ramadhan, iaitu mlm lailatulqadar :)
— N. (@YayannnnB) July 20, 2013
Is it tru hari raya bonus of 1/2 mth salary has been approved n shall be paid on 25th july or 1st august?
— K.V.Magesh (@max_mages) July 19, 2013
Goverment servant will enjoy another bonus for hari raya..probably 1 month salary..private staffs, masak rendang pucuk paku jela thn ni..
— Fendi™ theOxChambo ® (@fenfenfenfenfen) July 17, 2013
Bonus Hari Raya for civil servants being studied by Prime Minister.Bismillah
— Khairul Anam (@anamichi) July 17, 2013
Topic Berkaitan
#bonus
#cuepacs
#Datuk Omar Osman
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan