awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Empat lelaki ditahan cuba seludup haiwan ternakan guna jalan tikus
Malaysia utamakan pelaburan jangka panjang, berorientasikan nilai dalam mineral kritikal
Rumah Putih rancang sidang kemuncak pertama Lembaga Keamanan pada 19 Feb
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Buruh mengaku salah rompak gelang emas guna pencakar tanah

Bernama
Bernama
28/10/2024
08:33 MYT
Buruh mengaku salah rompak gelang emas guna pencakar tanah
Tertuduh Raiznan Shah Ruzmi membuat pengakuan bersalah selepas pertuduhan ke atasnya dibacakan di hadapan Hakim Zulkifli Abllah. - Gambar hiasan
KOTA BHARU: Seorang buruh mengaku bersalah di Mahkamah Sesyen di sini, hari ini atas pertuduhan merompak seutas gelang emas milik seorang wanita di Bachok dengan bersenjatakan besi pencakar tanah, dua minggu lepas.
Tertuduh Raiznan Shah Ruzmi, 35, membuat pengakuan itu selepas pertuduhan ke atasnya dibacakan di hadapan Hakim Zulkifli Abllah.
Mengikut pertuduhan, lelaki itu didakwa melakukan rompakan seutas gelang emas milik Farha Yaacob, 51, dengan menggunakan senjata maut iaitu sebatang besi pencakar tanah di sebuah rumah di Kampung Mahligai Melor, Bachok pada 6.15 pagi, 10 Okt lepas.
Tertuduh didakwa mengikut Seksyen 392 Kanun Keseksaan dan dibaca bersama Seksyen 397 kanun sama, yang memperuntukkan penjara sehingga 14 tahun, denda dan sebatan, jika sabit kesalahan.
Timbalan Pendakwa Raya Kamarul Hasyime Rosli memohon mahkamah agar tidak membenarkan jaminan ke atas tertuduh yang tidak diwakili peguam kerana kes itu adalah serius.
Zulkifli menetapkan 19 Nov ini sebagai tarikh sebutan semula kes, serahan dokumen serta lantikan peguam dan mengarahkan tertuduh ditahan reman.
-- BERNAMA
Topic Berkaitan
#buruh mengaku bersalah
#rompak emas wanita
#guna pencakar tanah
#Bachok
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan