Jenazah enam daripada tujuh sekeluarga yang maut dalam kemalangan di KM 11 Jalan Gua Musang-Kuala Krai, Gua Musang awal pagi ini, selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Masjid Al Furqan, Kubang Badak, Kedai Lalat, di sini.

Enam jenazah tersebut ialah Munira Ahmad Latfi, 29, anaknya Rifqi Norazmi, satu bulan dan Raidatul Syazwina Norazmi, 4, kembar kepada Munira iaitu Mursyida, 29, suaminya, Mohammad Amin Firdaus Zakaria, 29, dan anak mereka Nurhana Jannati, 5.

Kesemua mereka dikebumikan dalam satu liang lahad.

Manakala suami Munira, Norazmi Mahat, dikebumikan di kampung halamannya di Seremban, negeri Sembilan.


Jenazah yang tiba kira-kira jam 5 petang itu dari Hospital Gua Musang dengan diiringi oleh polis pengiring itu di sembahyangkan oleh kira-kira 50 orang masyarakat sekitar dan diimamkan oleh imam masjid Kubang Badak, Ariffin Ibrahim.

Anak Mursyida yang cedera, Mohd Akil Aliyuddin Mohd Amin, 3, turut mengiringi pengkebumian kedua ibu bapanya.

Turut hadir Ahli Dewan Undangan Negeri Tawang, Datuk Hassan Mahmood dan exco kerajaan negeri, Mumtaz Md Nawi.

Bapa arwah Mursyida dan Munirah, Ahmad Latfi dan isterinya, Rafziah Abu Bakar kelihatan tenang menerima kunjungan orang ramai yang memberikan penghormatan terakhir kepada jenazah anak, menantu dan cucunya.

Dalam kejadian 1.20 pagi tersebut, tujuh sekeluarga maut dan seorang cedera parah manakala tujuh lagi cedera ringan dalam kemalangan membabitkan empat kenderaan.

Keluarga terbabit yang menaiki sebuah kereta Perodua Myvi dalam perjalanan dari Kuala Lumpur untuk pulang menyambut Aidilfitri di Kampung Kedai Lalat di sini.