KELUAR Sekejap merupakan salah satu podsiar popular di Malaysia, membincangkan pelbagai perkara melibatkan hal ehwal semasa, perkembangan politik, polisi, dasar, dan sebagainya. Keluar Sekejap diterajui oleh dua pengacara, iaitu Khairy Jamaluddin dan juga Shahril Hamdan.
Selain podsiar utama, Keluar Sekejap, syarikat berkenaan juga turut telah memperkenalkan jenama podsiar kedua di bawah mereka, iaitu Kindred Stories. Podsiar Kindred Stories lebih memfokuskan kepada hal-hal rohani dan gaya hidup muslim, dan masih diterajui kedua-dua pengacara yang sama.
Menariknya, hari ini, Keluar Sekejap mengumumkan pengambilalihan podsiar luar pertama, iaitu Jugador TV. Pengambilalihan ini sekali gus menjadikan ia podsiar pertama tanpa kedua-dua pengacara berkenaan.
Jugador TV memfokuskan kepada perbincangan melibatkan hal ehwal sukan, terutamanya bola sepak – dan diterajui oleh tiga orang pengacara.
Pasukan Keluar Sekejap juga akan membantu Jugador TV dalam pelbagai aspek, dan menyasarkan saluran berkenaan mencapai sekitar 100,000 pelanggan menjelang penghujung 2024 ini.
Selari dengannya juga, Khairy berkongsi sasaran Keluar Sekejap dalam menjadi salah satu pemain media utama, selain menjadi alternatif kepada media-media lain di pasaran hari ini.
Beberapa pengumuman pengambilalihan podsiar lain juga dijangka menyusul dalam beberapa bulan akan datang – sekali gus membentuk empayar Keluar Sekejap yang lebih meliputi pelbagai topik-topik secara meluas. - Amanz
Amanz
Mon Apr 08 2024

Keluar Sekejap diterajui oleh dua pengacara, iaitu Khairy Jamaluddin dan juga Shahril Hamdan. - Gambar/ Amanz
[TERKINI] Harga lantai belian padi diselaras RM1,500 per tan metrik berkuat kuasa Ahad ini
Kerajaan bersetuju menyelaraskan harga belian lantai padi kepada RM1,500 per tan berbanding RM1,300 per tan berkuat kuasa Ahad ini.

Facebook lubuk iklan judi, 224,403 kandungan diturunkan sejak 2022 - Fahmi
Sebanyak 5,026 laman sesawang perjudian telah disekat, manakala 224,403 kandungan berkaitan perjudian dalam talian di platform media sosial diturunkan sejak tahun 2022 hingga 1 Februari lalu.
AWANI Ringkas: PPR: RM185 juta diperuntuk baik pulih
Ikuti rangkuman berita utama yang menjadi tumpuan sepanjang hari di Astro AWANI menerusi AWANI Ringkas.

PPR: Peruntukan RM185 juta untuk projek baik pulih - PM
Kerajaan telah memperuntukkan RM185 juta untuk projek baik pulih 358 Program Perumahan Rakyat (PPR) seluruh negara tahun ini.

4 maut dalam letupan pusat beli-belah Taiwan
Insiden berlaku sekitar jam 11.30 pagi dan dipercayai berpunca daripada letupan gas membabitkan kerja-kerja perobohan di tingkat 12.
"Sebab itu Machang tidak maju" - PM Anwar
Perdana Menteri menjawab persoalan dari Ahli Parlimen Machang mengenai isu kejatuhan saham ekonomi negara.
“Saya akan kaji beberapa keperluan untuk Machang supaya Machang boleh maju sedikit lagi"katanya
#SisiTVParlimen #AWANInews #DewanNegara
“Saya akan kaji beberapa keperluan untuk Machang supaya Machang boleh maju sedikit lagi"katanya
#SisiTVParlimen #AWANInews #DewanNegara

Kerajaan diminta pertimbang isu kontrak 30,000 kakitangan tiada SPM ditamatkan
Cuepacs meminta kerajaan mempertimbangkan keputusan kerajaan tidak menyambung perkhidmatan 30,000 kakitangan kontrak yang tidak memiliki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

Kerajaan sentiasa kenal pasti ikhtiar baharu pastikan Malaysia destinasi pelaburan - PM Anwar
Kerajaan sentiasa mengenal pasti ikhtiar baharu untuk menjadikan Malaysia sebagai destinasi pelaburan menarik dan berdaya saing, kata Perdana Menteri.

Kementerian Ekonomi akan lancar pelan hala tuju gas asli pada tahun ini - Rafizi
Kementerian Ekonomi akan melancarkan Pelan Hala Tuju Gas Asli pada suku kedua atau ketiga 2025 dalam usaha meningkatkan pelaburan dalam sektor berkenaan.

Nahas motosikal terbabas: Lelaki maut selepas 18 jam bertarung nyawa
ACP Abdul Rozak Muhammad berkata lelaki tempatan berusia 21 tahun itu meninggal dunia pada 1.10 pagi tadi ketika menerima rawatan di Hospital Pulau Pinang.

Siasatan ke atas KJ: Malaysiakini hanya saksi, bukan sasaran - Fahmi
Portal berita dalam talian, Malaysiakini, hanya merupakan saksi dalam siasatan polis terhadap kenyataan yang dikeluarkan Khairy Jamaluddin.

Laporan Ketua Audit Negara ada kelemahan, penemuan tak tepat - Khairy
Khairy berkata terdapat juga laporan LKAN yang ditulis berjela-jela sehingga memberi persepsi seolah-olah sesuatu sumber itu dibazirkan.

IMD: Pertama kali di kedudukan lebih rendah berbanding Thailand, Indonesia
Khairy Jamaluddin berkata, pengumuman mengenai ranking itu merupakan satu berita kurang baik untuk negara dan kerajaan.

Keluar Sekejap ambil alih podsiar Jugador TV, rancang terus perluas empayar
Keluar Sekejap mengumumkan pengambilalihan podsiar luar pertama, iaitu Jugador TV.

‘On a serious note? Habis tadi tu tak serius?’... Rafidah minta KJ, Shahril 'tebalkan telinga'
KJ, Shahril sampai terkedu dengan jawapan 'savage' Tan Sri Rafidah. Ikuti kompilasi menarik dari podcast #KeluarSekejap episod ke-79 ini...

KL PodFest 2024, pesta audio siar pertama Malaysia diadakan pada Februari
Saluran podcast Keluar Sekejap (KS) akan menganjurkan pesta audio siar pertama di Malaysia, KL PodFest 2024 selama dua hari pada 3 dan 4 Februari tahun depan.

‘Apa lagi Tun M tak puas hati dengan Anwar’ - Kamil Munim
Beliau beranggapan bahawa komen yang dikeluarkan oleh Dr Mahathir itu terhadap Ahli Parlimen Tambun sebagai tanda kekesalan.

Pendedahan hanya buktikan Tun Dr Mahathir tidak ikhlas bekerjasama dengan DAP - Loke
Pengakuan Tun Mahathir bahawa beliau hanya mempergunakan DAP untuk menjatuhkan Najib, membuktikan beliau tidak pernah ikhlas bekerjasama dengan parti itu.

'Syed Saddiq, ahli Parlimen jujur dan berprinsip' - Khairy
Tindakan Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman menarik diri daripada menyokong Kerajaan Perpaduan adalah berprinsip.

Perlu ada suruhanjaya yang bebas untuk tangani isu berita palsu dan fitnah - Khairy
Isu berita palsu dan fitnah di negara ini boleh ditangani sekiranya sebuah suruhanjaya yang bebas dibentuk dan diberi kuasa bagi menangani isu berkenaan.