awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Anak Puteri Mahkota Norway ditahan atas dakwaan serangan menjelang perbicaraan rogol
GMWA2025: Meerqeen terharu sokongan peminat - “Kalau menang itu rezeki…”
Pesakit Palestin tiba di Mesir selepas laluan Rafah dibuka semula secara terhad
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Kerjasama pelbagai pihak mampu stabilkan harga hasil laut - Irmohizam

Hilal Azmi
Hilal Azmi
08/10/2017
07:24 MYT
Kerjasama pelbagai pihak mampu stabilkan harga hasil laut - Irmohizam
Menurut Irmohizam (tengah), kerjasama dengan pihak koperasi dilihat amat berkesan dan mampu diperluas kepada pihak lain. - Foto Astro AWANI / HILAL AZMI
Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM) menggesa Persatuan Nelayan Kebangsaan (NEKMAT) bekerjasama dengan pihak berkaitan industri perikanan dalam membantu menstabilkan harga hasil laut seperti ikan.
Pengerusinya, Datuk Seri Irmohizam Ibrahim berkata, usaha ini selaras dengan usaha kerajaan untuk mengatasi peranan orang tengah yang dikatakan antara penyebab harga ikan yang ada kalanya tinggi.
Katanya, setakat ini kerjasama dengan pihak koperasi dilihat amat berkesan dan mampu diperluas kepada pihak lain.
"Ini fokus yang kita berikan bagaimana koperasi juga memainkan peranan penting dalam membantu rakyat menangani kos sara hidup khususnya di Lembah Klang.
"Kita juga hendak ajak orang ramai tampil bekerjasama dengan NEKMAT untuk membincangkan model terbaik meliputi model perniagaan, pemasaran, lantas memberikan manfaat kepada semua pihak," katanya dalam sidang media sempena Program Jom Makan Ikan di Pasar Mini MyBeli, Saujana Utama pada Ahad.
Jelasnya lagi, gabungan semua pihak bakal melonjakkan industri perikanan negara.
Pada majlis berkenaan, sejumlah tiga tan bekalan hasil laut dijual pada harga promosi dengan potongan harga sehingga 50 peratus yang mendapat sambutan hangat pembeli dari sekitar Bandar Saujana Utama.
Topic Berkaitan
#ikan
#Irmohizam Ismail
#koperasi
#Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia
#LKIM
#NEKMAT
#Persatuan Nelayan Kebangsaan
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan