awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Bangladesh terima 14 pemerhati pilihan raya dari Malaysia
Malaysia dibelasah Afghanistan 7-0 di Piala Asia Futsal
Penerbangan terus Bangladesh-Pakistan beroperasi semula selepas 14 tahun
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Kontraktor maut di atas tangki bahan kimia

Siti Nur Aqilla Omar
Siti Nur Aqilla Omar
18/11/2019
08:11 MYT
Kontraktor maut di atas tangki bahan kimia
Pihak bomba terpaksa menggunakan forklif untuk membawa turun jenazah Adnan Mohamad dari ketinggian 20 meter. - Gambar Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia
Seorang kontraktor ditemui maut selepas terjatuh di atas permukaan tangki ketika sedang membuat pemeriksaan pada ketinggian 20 meter di Jalan Nibong 5, Tanjung Langsat, di sini.
Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Pasir Gudang, Timbalan Penguasa Bomba Ibrahim Omar berkata, pihaknya menerima panggilan pada jam 9.11 dan menggerakkan sembilan anggota bersama jentera dan EMRS ke lokasi.
Menurut beliau, setiba di tempat kejadian, pasukan keselamatan mendapati mangsa berada di atas tangki dalam keadaan tidak sedarkan diri.
"Mangsa, Adnan Mohamad, 41 telah disahkan meninggal dunia di tempat kejadian oleh pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)," katanya kepada Astro AWANI.
Jenazah Adnan Mohamad disahkan meninggal dunia di tempat kejadian. - Gambar Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia
Jenazah Adnan Mohamad disahkan meninggal dunia di tempat kejadian. - Gambar Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia
Ibrahim berkata, jenazah mangsa diikat pada bucket streacher dan dibawa turun dengan forklift.
Katanya, mangsa merupakan kontraktor yang membuat pemeriksaan di tangki bahan kimia jenis Sodium Methylete sejak malam tadi.
Pada pagi Isnin, rakan Allahyarham yang turut melakukan pemeriksaan mendapati mangsa masih berada di atas.
Jenazah Allahyarham Adnan yang dibawa turun oleh Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut.
Topic Berkaitan
#Adnan Mohamad
#bahan kimia
#maut di atas tangki
#meninggal dunia
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan