awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Kajian pilihan raya DBKL bukan agenda DAP, disokong KJ, Nik Nazmi - Anthony
AS bina rizab strategik pertama mineral kritikal - Trump
Hamas sedia serah pentadbiran Gaza kepada Jawatankuasa Kebangsaan
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Lelaki ditahan miliki pil kuda bernilai RM100,050

Wanna Abd Rahim
Wanna Abd Rahim
08/06/2022
13:52 MYT
Lelaki ditahan miliki pil kuda bernilai RM100,050
Seorang lelaki berusia 19 tahun ditahan kerana disyaki memiliki dadah jenis pil kuda bernilai RM100,050 di kawasan Kampung Gual Pasung Hantu, pada Selasa. - Gambar hiasan
RANTAU PANJANG: Seorang lelaki berusia 19 tahun ditahan kerana disyaki memiliki dadah jenis pil kuda bernilai RM100,050 di kawasan Kampung Gual Pasung Hantu, di sini, pada Selasa.
Penolong Pegawai Pemerintah Batalion 8 PGA Pengkalan Chepa, Deputi Superintendan Ramesh Krishnan berkata, menerusi Op Wawasan, pada jam 11.30 malam, polis telah membuat rondaan dan mendapati seorang lelaki dalam keadaan mencurigakan di tepi jalan.
"Polis menghampiri lelaki tersebut, walaupun (lelaki itu) cuba melarikan diri, namun dia berjaya ditangkap.
"Hasil pemeriksaan ke atas lelaki tersebut mendapati satu bungkusan plastik lutsinar yang mengandungi pil kemerahan yang dipercayai pil kuda telah dirampas. Rampasan keseluruhan dadah itu berjumlah RM100,050," katanya dalam satu kenyataan.
Tambahnya, rampasan itu disiasat mengikut Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya 1952 dan diserahkan ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Pasir Mas untuk tindakan selanjutnya.
"Pihak PGA akan terus mempertingkatkan serta mengetatkan kawalan sempadan dengan memantau pengkalan haram di sepanjang Sungai Golok sehingga Pengkalan Kubor bagi mengekang kemasukan pendatang tanpa izin (PATI) dan jenayah rentas sempadan," katanya lagi.
Topic Berkaitan
#pil kuda
#ditahan
#Op Wawasan
#Kampung Gual Pasung Hantu
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan