NATIONAL
Malaysia, Bahrain usaha tingkat kerjasama dalam pelbagai bidang

Perdana Menteri berkata beliau dan Sheikh Hamad percaya usaha berterusan perlu dijalankan bagi meningkatkan kerjasama dalam politik, ekonomi, pendidikan, budaya, pelancongan dan kesihatan. - Foto Facebook Anwar Ibrahim
KUALA LUMPUR: Usaha meningkatkan kerjasama Malaysia-Bahrain dalam pelbagai bidang untuk manfaat bersama antara dibincangkan Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim semasa kunjungan hormat beliau ke atas Raja Bahrain Sheikh Hamad bin Isa Al Khalifa, malam ini.
Ringkasan AI
- Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim berbincang dengan Raja Bahrain Sheikh Hamad bin Isa Al Khalifa untuk meningkatkan kerjasama dalam politik, ekonomi, pendidikan, budaya, pelancongan, dan kesihatan.
- Mereka percaya usaha berterusan perlu dijalankan untuk manfaat bersama antara kedua-dua negara.
- Ulang tahun hubungan diplomatik Malaysia-Bahrain yang ke-50 akan memberikan peluang untuk memperkukuh kerjasama dan persahabatan dalam pelbagai bidang, termasuk ekonomi dan perbankan Islam.
Sheikh Hamad tiba di ibu negara hari ini bagi menghadiri Istiadat Pertabalan Yang di-Pertuan Agong ke-17 Sultan Ibrahim, yang akan berlangsung di Istana Negara esok.
-- BERNAMA
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami