awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Berita tempatan pilihan sepanjang hari ini
Lelaki Perancis dan dua rakan bebas tuduhan edar, miliki dadah
Langgar syarat hiburan, penganjur Makar Fest XL berdepan penalti RM30,000
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Op Prihatin: APM Kelantan pantau 29 laluan sempena Aidilfitri

Bernama
Bernama
20/04/2023
13:04 MYT
Op Prihatin: APM Kelantan pantau 29 laluan sempena Aidilfitri
Mohd Adzhar berkata Op Prihatin itu dilaksanakan pada 18 hingga 21 April dan 28 April hingga 1 Mei membabitkan seramai 350 anggota yang bertugas secara penggiliran. - Gambar Bernama
GUA MUSANG: Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) Kelantan mengenal pasti sebanyak 29 laluan di negeri itu yang perlu dipantau menerusi Op Prihatin sepanjang musim perayaan Aidilfitiri.
Pengarahnya Kolonel (PA) Mohd Adzhar Mujab berkata Op Prihatin itu dilaksanakan pada 18 hingga 21 April dan 28 April hingga 1 Mei membabitkan seramai 350 anggota yang bertugas secara penggiliran.
"Op Prihatin ini melibatkan 29 laluan meliputi 11 jajahan di Kelantan termasuk tiga pintu masuk utama ke negeri ini iaitu Gua Musang, Jeli dan Pasir Putih.
"Operasi kali ini turut membabitkan enam pacuan empat roda dan ambulans yang sudah dilengkapi dengan kemudahan bagi membantu mereka yang memerlukan," katanya.
Beliau berkata demikian ketika ditemui pemberita selepas pelancaran Op Prihatin peringkat negeri Kelantan di Hentian Gua Musang, hari ini, yang turut dihadiri Pengerusi Konsortium E-Mutiara Berhad Che Ibrahim Che Ismail.
Mengulas lanjut Mohd Adzhar berkata selain memberi tumpuan terhadap kes kemalangan, anggota yang bertugas turut memfokuskan kepada pemandu yang berhenti di tepi jalan untuk memberi bantuan awal sekiranya berdepan kesulitan.
"Anggota turut dibekalkan kit penyegaran yang mana mengandungi biskut raya, air dan roti untuk diberikan kepada pemandu kenderaan yang memerlukan," katanya.
--BERNAMA
Topic Berkaitan
#Aidilfitri
#Op Prihatin
#kit penyegaran
#biskut raya
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan