awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Kajian pilihan raya DBKL bukan agenda DAP, disokong KJ, Nik Nazmi - Anthony
AS bina rizab strategik pertama mineral kritikal - Trump
Hamas sedia serah pentadbiran Gaza kepada Jawatankuasa Kebangsaan
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

"Pemandu Myvi tak mabuk pun" - Polis

Afiezy Azaman
Afiezy Azaman
26/01/2020
03:23 MYT
"Pemandu Myvi tak mabuk pun" - Polis
Pemandu yang terlibat dalam kemalangan maut di persimpangan lampu isyarat Jalan Tuanku Abdul Rahman menghala ke Jalan Tun Perak pada 8.30 malam Sabtu, tidak berada di bawah pengaruh alkohol. - Gambar ihsan PDRM.
Pemandu yang terlibat dalam kemalangan maut di persimpangan lampu isyarat Jalan Tuanku Abdul Rahman menghala ke Jalan Tun Perak pada 8.30 malam Sabtu, tidak berada di bawah pengaruh alkohol.
Menurut Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Zulkefly Yahya, kejadian melibatkan sebuah kereta jenis Perodua Myvi yang dipandu seorang lelaki warga Pakistan dan penunggang motosikal warga tempatan.
"Hasil siasatan awal, kereta terbabit sedang bergerak terus ke lorong paling kanan bergesel dengan penunggang motosikal yang bergerak di laluan yang sama.
"Akibat pelanggaran penunggang motosikal itu tercampak ke atas jalan dan meninggal dunia di tempat kejadian manakala pemandu kereta terbabit tidak mengalami sebarang kecederaan," katanya dalam satu kenyataan, pada Ahad.
Terdahulu, tular di media sosial dakwaan bahawa pemandu kereta terbabit memandu dalam keadaan mabuk sehingga menyebabkan kemalangan itu berlaku.
Menurut Zulkefly, kes berkenaan disiasat di bawah seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.
Topic Berkaitan
#Asisten Komisioner Zulkefly Yahya
#bergesel
#Jalan Tuanku Abdul Rahman
#Jalan Tun Perak
#JSPT
#kemalangan maut
#Kuala Lumpur
#meninggalkan dunia
#pengaruh alkohol
#penunggang motosikal
#Perodua Myvi
#warga Pakistan
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan