awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Krismas: TPM Fadillah ajak rakyat terus perkukuh perpaduan, saling menghormati
Itali tangkap ketua mafia yang lama diburu di pangsapuri rahsia di Naples
Forest City berpotensi selesai isu kesesakan trafik, kepadatan penduduk Johor Bahru
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Penyebaran berita Hadi Awang dilarang masuk Arab Saudi adalah palsu - Pas

Afiezy Azaman
Afiezy Azaman
31/07/2023
23:15 MYT
Penyebaran berita Hadi Awang dilarang masuk Arab Saudi adalah palsu - Pas
Kenyataan yang tular mendakwa Presiden Pas, Tan Sri Abdul Hadi Awang dilarang memasuki Arab Saudi kerana ideologi pengganas, adalah palsu, kata Pas.
KUALA LUMPUR: Kenyataan yang tular mendakwa Presiden Pas, Tan Sri Abdul Hadi Awang dilarang memasuki Arab Saudi kerana ideologi pengganas adalah palsu.
Parti Islam itu dalam kenyataan yang dikeluarkan berkata, penyebaran dakwaan sedemikian merupakan bukti terdapat pihak yang ketandusan idea untuk bersaing secara demokratik, matang dan bermaruah dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) Dewan Undangan Negeri (DUN) kali ini.
"Faktanya adalah kenyataan rasmi Arab Saudi menggunakan tahun hijrah, bukan masihi dan Abdul Hadi bukan lagi Naib Presiden Kesatuan Ulama Sedunia.
"Ayuh bersama Perikatan Nasional (PN), kita lenyapkan budaya politik yang rendah akal budi seperti ini dan kita bina negara yang bersih dan stabil," kata Pas dalam kenyataan itu, pada Selasa.
Terdahulu, tular di media sosial sejak Isnin satu kenyataan kononnya Abdul Hadi dilarang memasuki Arab Saudi kerana didakwa mempunyai ideologi pengganas.
Topic Berkaitan
#Abdul Hadi Awang
#Hadi Awang dilarang masuk Arab Saudi
#PAS
#Presiden Pas
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan