awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
[KOLUMNIS] Mengapa virus HIV sukar dihapuskan?
Bad Cop: Permulaan era drama Malaysia yang lebih berani - “Kita sentiasa berusaha memperkenalkan…”
Ketibaan penumpang di KL Sentral disambut meriah dengan tarian kebudayaan
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Perdana Menteri sembah tahniah sempena Hari Keputeraan Agong

Astro Awani
Astro Awani
06/06/2021
13:17 MYT
Perdana Menteri sembah tahniah sempena Hari Keputeraan Agong
Muhyiddin merafak sembah setinggi-tinggi tahniah sempena Hari Keputeraan Rasmi Yang di-Pertuan Agong. - Gambar fail/ Bernama
KUALA LUMPUR: Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin merafak sembah setinggi-tinggi tahniah sempena Hari Keputeraan Yang di- Pertuan Agong Al- Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah, esok.
Menerusi perkongsian di Facebook, Muhyiddin yang mewakili rakyat Malaysia turut berdoa supaya Allah terus menganugerahkan Al-Sultan Abdullah kekuatan dan keberkatan untuk kekal bersemayam di atas singahsana dengan penuh kebesaran, kedaulatan dan kesejahteraan.
Perdana Menteri turut mendoakan agar Yang Di-Pertuan Agong, Permaisuri dan seluruh kerabat diraja sentiasa berada dalam lingkungan dan rahmat Allah, dilanjutkan usia zaman serta berada dalam keadaan sihat.
"Patik dan seluruh rakyat jelata juga berdoa mudah-mudahan KDYMM Tuanku dan KDYMM Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah binti Almarhum Al-Mutawakkil Alallah Sultan Iskandar Al-Haj serta semua putera, puteri dan seluruh Kerabat Diraja sentiasa berada dalam lingkungan dan rahmat-Nya jua, dilanjutkan usia zaman serta berada dalam keadaan sihat walafiat selama-lamanya," katanya.
Muhyiddin berkata, negara masih lagi berada dalam tempoh pelaksanaan sekatan pergerakan penuh yang bertujuan melandaikan lengkung jangkitan COVID-19.
Topic Berkaitan
#Yang di-Pertuan Agong
#Al- Sultan Abdullah Ri ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah
#Keputeraan rasmi
#tahniah
#doa
#Muhyiddin Yassin
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan