Polis buru dalang ceroboh kubur Kristian di Miri

Kata Ketua Polis Daerah Miri ACP, pencerobohan itu disedari setelah seorang pemuda berusia 26 tahun membuat laporan polis apabila mendapati kubur datuknya serta kubur lain diceroboh dan dirosakkan.

LIM: Pengadu telah pergi ke kawasan perkuburan tersebut pada pukul 9.30 pagi semalam dan mendapati kubur datuknya telah dipecahkan. - fotoBERNAMA | Astro Awani
Polis kini memburu individu yang menceroboh serta merosakkan tanah perkuburan Kristian di Riam pada Ahad.

Ketua Polis Daerah Miri ACP Lim Meng Seah berkata, pencerobohan itu disedari setelah seorang pemuda berusia 26 tahun membuat laporan polis apabila mendapati kubur datuknya serta kubur lain diceroboh dan dirosakkan.

"Pengadu telah pergi ke kawasan perkuburan tersebut pada pukul 9.30 pagi semalam dan mendapati kubur datuknya telah dipecahkan," katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Lim berkata, pengadu yang bekerja di sebuah hotel di sini mendapat barang milik datuknya di dalam kubur tersebut hilang dipercayai dicuri oleh individu tidak dikenali.

Katanya, kali terakhir kubur tersebut dilawati ialah pada minggu lepas dan kes disiasat di bawah Seksyen 297 Kanun Keseksaan.

-- BERNAMA