Polis siasat pembantu rumah warga tempatan didera di Gombak

Siasatan dijalankan mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan serta Seksyen 12 dan 13 Akta Antipemerdagangan Orang dan Antipenyeludupan Migran (ATIPSOM) 2007. -Gambar hiasan/Bernama
KUALA LUMPUR: Polis memulakan siasatan kes seorang pembantu rumah warga tempatan yang mendakwa didera oleh majikannya di Gombak, semalam.
Ringkasan AI
- Polis mula siasat kes pembantu rumah didera oleh majikan di Gombak, susulan laporan mangsa yang melarikan diri dan meminta pertolongan jiran.
- Mangsa wanita berusia 22 tahun telah menerima rawatan dan laporkan kejadian kepada polis pada 8.38 malam semalam.
- Siasatan dijalankan mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan serta Akta Antipemerdagangan Orang dan Antipenyeludupan Migran (ATIPSOM) 2007; orang awam diminta bantu siasatan dengan menghubungi pihak berkenaan.
Noor Ariffin berkata siasatan dijalankan mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan serta Seksyen 12 dan 13 Akta Antipemerdagangan Orang dan Antipenyeludupan Migran (ATIPSOM) 2007.
Sehubungan itu, orang ramai yang mempunyai maklumat berkaitan kes tersebut diminta menghubungi ASP Ikhwanizam Ismail di talian 019-6000468 atau Bilik Gerakan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Gombak di talian 03-61262222 bagi membantu siasatan.
-- BERNAMA
Fakta Segera: Jawapan Pantas Dari AI

Fakta Segera: Jawapan Pantas Dari AI
- Q: Apakah yang menyebabkan polis memulakan siasatan terhadap kes seorang pembantu rumah di Gombak? A: Mangsa mendakwa didera oleh majikannya, yang mengakibatkan beliau melarikan diri dan meminta pertolongan jiran.
- Q: Apa tindakan yang diambil oleh mangsa setelah mendapat bantuan daripada jiran? A: Mangsa mendapatkan bantuan untuk menerima rawatan dan melaporkan kejadian kepada pihak polis.
- Q: Mengikut kenyataan Ketua Polis Daerah Gombak, siapakah yang dilaporkan melakukan penderaan terhadap mangsa? A: Majikan mangsa, yang juga seorang warga tempatan, dilaporkan melakukan penderaan yang disebutkan.

Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami

