awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Lisa BLACKPINK bakal bintangi filem original Netflix baharu
Mangsa cedera akibat gempa bumi Pacitan meningkat kepada 40 orang
TFC gagal bawa bekalan selesa ke Kuala Lumpur
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

PPS ditutup, banjir di Hulu Bernam pulih

Bernama
Bernama
06/08/2024
11:01 MYT
PPS ditutup, banjir di Hulu Bernam pulih
Kesemua mangsa melibatkan 50 keluarga daripada enam buah kampung dipindahkan ke PPS berkenaan selepas kediaman mereka dilanda banjir. - Foto FB Penerangan Daerah Hulu Selangor
SHAH ALAM: Pusat Pemindahan Sementara (PPS) Dewan Serbaguna Kampung Sekolah, Sungai Selisek di Hulu Bernam ditutup pada 2.10 petang tadi selepas 143 mangsa banjir yang ditempatkan di situ dibenarkan pulang.
Sekretariat Pengurusan Bencana Daerah Hulu Selangor memaklumkan kesemua mangsa melibatkan 50 keluarga daripada enam buah kampung itu dipindahkan ke PPS berkenaan sejak dua hari lepas selepas kediaman mereka dilanda banjir.
Semua mangsa dibenarkan pulang setelah paras air di kawasan berkenaan surut sepenuhnya dan kerja-kerja pembersihan yang dilakukan secara gotong-royong oleh pelbagai agensi kerajaan dan pertubuhan bukan kerajaan selesai.
Enam kawasan kampung yang terlibat ialah Kampung Sungai Selisek, Serigala, Sungai Nilam, Sekolah, Masjid dan Paya Lebar.
-- BERNAMA
Topic Berkaitan
#banjir Hulu Bernam
#PPS ditutup
#mangsa banjir
#paras air surut
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan