NATIONAL
Seorang maut, dua cedera kemalangan dua lori di Lebuhraya Elite

Kemalangan itu melibatkan dua buah lori jenis Hicom satu tan dengan sebuah membawa muatan jagung dan sebuah lagi membawa muatan telur. - Foto JBPM
KUALA LUMPUR: Seorang lelaki maut manakala dua lagi cedera ringan dalam satu kemalangan membabitkan dua buah lori di Kilometer 9.9 Lebuhraya ELITE dari arah Subang menuju ke KLIA awal pagi, pada Rabu.
Menurut Penolong Pengarah Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Selangor, Ahmad Mukhlis Mokhtar, pihaknya menerima panggilan kecemasan pada jam 5.48 pagi dan jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Subang Jaya tiba di lokasi pada jam 6.01 pagi, sejauh kira-kira 10 kilometer dari balai.
Katanya, kemalangan itu melibatkan dua buah lori jenis Hicom satu tan dengan sebuah membawa muatan jagung dan sebuah lagi membawa muatan telur.
“Mangsa yang maut merupakan seorang lelaki berusia lingkungan 40-an yang tersepit di bahagian tempat duduk pemandu lori pertama."Mangsa berjaya dikeluarkan oleh pasukan bomba pada jam 6.15 pagi sebelum disahkan meninggal dunia oleh petugas Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) di lokasi kejadian,” katanya dalam satu kenyataan, pada Rabu.
Ahmad Mukhlis berkata, dua lagi mangsa lelaki berusia lingkungan 30-an yang menaiki lori kedua hanya mengalami cedera ringan dan telah keluar sendiri dari kenderaan sebelum pihak bomba tiba.
"Operasi penyelamatan dijalankan oleh enam anggota bomba bersama satu jentera FRT," ujarnya.
Pihak berkuasa kini menjalankan siasatan lanjut untuk mengetahui punca sebenar kemalangan.
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami