awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Kajian pilihan raya DBKL bukan agenda DAP, disokong KJ, Nik Nazmi - Anthony
AS bina rizab strategik pertama mineral kritikal - Trump
Hamas sedia serah pentadbiran Gaza kepada Jawatankuasa Kebangsaan
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Salahuddin pertahan kerusi Simpang Jeram, saingi tiga calon lain

Bernama
Bernama
26/02/2022
03:47 MYT
Salahuddin pertahan kerusi Simpang Jeram, saingi tiga calon lain
Salahuddin pada proses penamaan calon bagi Pilihan Raya Negeri Johor ke-15 di Dewan Ibni Batuta, Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Haji Mohd Yassin, Muar, hari ini. --fotoBERNAMA
MUAR: Timbalan Presiden Parti Amanah Negara (Amanah) Datuk Seri Salahuddin Ayub berdepan persaingan empat penjuru dalam usahanya mempertahankan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Simpang Jeram pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor.
Calon Pakatan Harapan yang juga Ahli Parlimen Pulai itu ditentang calon Barisan Nasional (BN) Datuk Lokman Md Don, Mahaizal Mahmor (Parti Pejuang Tanah Air (Pejuang)) dan Zarul@Mohamad Zahrul Salleh (Perikatan Nasional).
Senarai calon yang layak bertanding diumumkan Pegawai Pengurus Pilihan Raya DUN Simpang Jeram Mohd Nurulamin Abd Rahman di pusat penamaan calon di Dewan Ibnu Battuta Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Haji Mohd Yassin, di sini pada 10.22 pagi.
Terdahulu, proses penamaan calon berlangsung dengan tenang dan mengikut prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan termasuk penjarakan fizikal dan pemakaian pelitup muka bagi mengekang penularan COVID-19.
BACA SEMUA BERHUBUNG PRN JOHOR DI SINI
Pada Pilihan Raya Umum ke-14, Salahuddin yang merupakan bekas Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani menang dengan majoriti 7,687 undi menewaskan Mohd Radzi Amin daripada BN dalam persaingan empat penjuru.
Mengikut data Suruhanjaya Pilihan Raya yang dikemas kini hingga 21 Jan lepas, DUN Simpang Jeram mempunyai seramai 40,014 pengundi.
-- BERNAMA
Topic Berkaitan
#PRN Johor
#DUN Simpang Jeram
#Salahuddin Ayub
#pertandingan empat penjuru
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan