awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Putin larang keputusan mahkamah asing, luaskan bidang kuasa mahkamah tentera
'Papa Zola The Movie' catat kutipan RM43 juta dalam 18 hari tayangan
HDC nafi dakwaan tular pengagihan Rumah Sri Pertiwi
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Syed Saddiq akan cadang perbahasan dibuka kepada media

Arfa Yunus, Wan Syamsul Amly, Rahimah Abdullah, Hilal Azmi
Arfa Yunus, Wan Syamsul Amly, Rahimah Abdullah, Hilal Azmi
29/12/2018
06:30 MYT
Syed Saddiq akan cadang perbahasan dibuka kepada media
Ketua Angkatan Bersatu Anak Muda (Armada) Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) Syed Saddiq Syed Abdul Rahman bersemangat ketika menyampaikan ucapan dasar Perhimpunan Agung Tahunan Armada sempena Perhimpunan Agung Bersatu hari ini. - Foto Bernama
Ketua Armada Bersatu, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman akan mencadangkan kepada pimpinan tertinggi parti supaya perbahasan perwakilan dibuat secara terbuka.
Ia berikutan perbahasan perwakilan Bersatu Armada dan Srikandi pada Sabtu yang tidak membenarkan media membuat liputan.
“Saya akan membawa cadangan itu (perbahasan perwakilan secara terbuka),” katanya dalam sidang media di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) sempena Perhimpunan Agung Tahunan Bersatu ke-2.
Dalam pada itu, Ketua Srikandi Bersatu, Datuk Seri Rina Harun berkata, beliau bersikap terbuka terhadap perbahasan perwakilan.
“Ini adalah persidangan pertama (Srikandi dan Armada). Dari segi ucapan (Ketua Srikandi), saya terbuka pada hujah. Untuk penggulungan, kita akan beritahu media,” katanya.
BACA: Bersatu jangan cuba jadi UMNO - Syed Saddiq
Pada pagi Sabtu, dua ketua sayap Bersatu itu menyampaikan Ucapan Dasar masing-masing dan memberi peluang kepada media membuat liputan.
Namun, perbahasan usul perwakilan dibuat secara tertutup dan media tidak dibenarkan masuk.
Topic Berkaitan
#Ketua Armada Bersatu
#PATBersatu2018
#perhimpunan
#politik
#Putrajaya
#Srikandi
#Syed Saddiq Syed Abdul Rahman
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan