PENYERANG muda negara, Luqman Hakim Shamsudin mencuri tumpuan selepas mempamerkan aksi lincah ketika beraksi bersama kelab Belgiumnya, KV Kortrijk dalam perlawanan ujian berdepan KRC Harelbeke, awal pagi Rabu.

Luqman yang diturunkan sebagai pemain gantian menunjukkan kualiti yang dimilikinya apabila berjaya beberapa kali menghadirkan masalah kepada benteng pasukan lawan selain memiliki beberapa peluang untuk menjaringkan gol.

Pemain berusia 19 tahun itu juga turut menyumbang sepakan penalti kepada pasukan selepas dia dijatuhkan oleh pemain lawan pada minit ke-86 pada perlawanan yang berkesudahan Kortrijk membelasah Harelbeke 5-0.

Malah, aksi lincah Luqman itu juga berjaya menambat hati peminat Kortrijk yang hadir ke stadium untuk menyaksikan perlawanan tersebut selain turut menyanyikan lagu sokongan kepada Luqman dalam satu video di laman Instagram kvkortrijkfans.

"Kita dapat lagu untuk Luqman! Allez Luqman Allez!," tulis laman Instagram itu selain turut memuat naik video nyanyian tersebut.

ARTIKEL ASAL DISIARKAN DI SINAR HARIAN: Aksi lincah Luqman tambat hati penyokong KV Kortrijk