awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Pembedahan lutut: Sultan Ibrahim sembah ucap selamat kepada Sultan Brunei
Gajah liar ragut 20 nyawa di Jharkhand, India lancar operasi besar-besaran
Reman bekas Panglima TDM tidak dilanjut, seorang lagi pegawai tinggi ATM ditahan - KP SPRM
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

JDT akan tubuhkan pasukan bola sepak wanita

Azyyati Ahmad
Azyyati Ahmad
06/08/2016
23:33 MYT
JDT akan tubuhkan pasukan bola sepak wanita
Tunku Mahkota Johor sewaktu membuat penampilan dalam program bual bicara Obviously Harith Iskander pada Sabtu. - Astro AWANI
Pasukan Johor Darul Ta'zim (JDT) bakal menubuhkan pasukan bola sepak wanita bagi kelab tersebut yang akan dinaungi Puteri Sultan Johor, Tunku Aminah Maimunah Iskandariah.
Berita itu diumumkan oleh pemilik kelab tersebut, Tunku Mahkota Johor (TMJ) Tunku Ismail Sultan Ibrahim dalam usaha mendekati dan menyatukan anak-anak muda di Johor.
Katanya, selain pasukan bola sepak wanita, kelab itu juga akan menubuhkan pasukan futsalnya sendiri.
"Kita ada merancang dengan pasukan dan Penolong Pengarah untuk menubuhkan pasukan bola sepak wanita dan pasukan futsal kerana JDT belum lagi ada pasukan futsal.
“Ini kerana kita mahu mendekatkan diri dengan golongan muda dan juga merupakan satu program dalam menyatupadukan bangsa Johor. Bagi saya, kesatupaduan adalah kekuatan sesebuah negara, tak kira bangsa dan agama,” katanya.
Tambah TMJ, bukan sahaja bola sepak, beliau juga dalam perancangan menubuhkan pasukan ragbi dan pasukan tinju JDT, manakala isterinya YM Che Puan Khaleeda Bustamam bakal menerajui pasukan bola tampar dan bola jaring.
Beliau berkata demikian dalam episod kedua temubual eksklusif rancangan bual bicara Obviously Harith Iskander di Astro AWANI pada Sabtu.
Topic Berkaitan
#Obviously Harith Iskander
#OHI
#TMJ
#Tunku Ismail Sultan Ibrahim
#Tunku Mahkota Johor
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan