awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Skuad negara akhiri kempen Piala Asia Futsal dengan kekalahan besar
JDT pesta gol, Faisal Halim selamatkan Selangor
12 pelombong terbunuh dalam serangan dron Rusia di Ukraine
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Piala EFL: Manchester United pesta jaringan di Old Trafford, belasah kelab divisyen tiga

Astro Arena
Astro Arena
18/09/2024
01:40 MYT
Piala EFL: Manchester United pesta jaringan di Old Trafford, belasah kelab divisyen tiga
Marcus Rashford bersama rakan sepasukan meraikan gol pembukaan yang dijaringkan ketika aksi pusingan ketiga Piala EFL antara Manchester United dan Barnsley di Old Trafford, Manchester, England, 17 Sept 2024. (AP)
MARCUS Rashford sekali lagi melepasi sasaran dengan dua jaringan ketika Manchester United membelasah Barnsley 7-0 di Old Trafford dalam aksi pusingan ketiga Piala EFL.
Rashford menjaringkan gol pertama sejak pertengahan Mac ketika melakar kemenangan aksi Liga Perdana Inggeris ke atas Southampton, selepas Erik ten Hag menjangkakan lebih banyak jaringan bakal menyusul.
Dan jangkaan pengurus United itu ternyata terbukti apabila Rashford menjaringkan gol pertama dan kelima perlawanan, membantu The Red Devils melangkah ke pusingan 16.
Rashford, yang menjaringkan gol kemenangan ke atas Newcastle United dalam pertandingan tersebut dua musim lalu, kelihatan penuh keyakinan pada minit ke-16 apabila menampan masuk hantaran Alejandro Garnacho.
Rashy and Garna #MUFC || #CarabaoCup pic.twitter.com/qoDq2sx4H2
— Manchester United (@ManUtd) September 17, 2024
Pemain yang diketepikan daripada skuad kebangsaan England bukan keseorangan menikmati perlawanan yang cemerlang, dengan Antony turut meledak gol pertama musim ini menerusi sepakan penalti.
Gol daripada Garnacho serta Rashford dalam separuh masa kedua sementara serta dua lagi Christian Eriksen melengkapkan kemenangan United.
Topic Berkaitan
#Manchester United
#Piala EFL
#Barnsley
#Marcus Rashford
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan