Lima negeri terdedah kenaikan paras air laut

Lima negeri terdedah kenaikan paras air laut
Kawasan pantai dan muara sungai di lima negeri dilaporkan terdedah kepada kesan kenaikan paras air laut, ujar Jabatan Meteorologi Malaysia dalam satu kenyataan. -Gambar fail
KUALA LUMPUR: Kawasan pantai dan muara sungai di lima negeri dilaporkan terdedah kepada kesan kenaikan paras air laut, ujar Jabatan Meteorologi Malaysia dalam satu kenyataan.

Kenyataan yang dikeluarkan pada 11.50 pagi hari ini itu menyebut negeri terlibat ialah Perlis, Kedah, Pulau Pinang, Perak dan Selangor.
Jabatan Meteorologi Malaysia juga menjangkakan ribut petir, hujan lebat dan angin kencang dijangka melanda Perlis, Kedah, Pulau Pinang, Perak, Kelantan, Terengganu, Pahang dan Selangor.

Di negeri Pahang, kawasan terlibat ialah daerah Tanah Tinggi Cameron, Lipis, Raub, Jerantut, Temerloh, Maran, Kuantan dan Pekan.

Manakala, di Selangor pula melibatkan daerah Sabak Bernam, Kuala Selangor dan Hulu Selangor.


Tag: air, Kedah, Pahang, Perlis, Kuantan, Kuala Selangor, Hulu Selangor, Malaysia


Komen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.