Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Terima kasih PM dengar hujah penjawat awam - Dr Noor Hisham

Terima kasih PM dengar hujah penjawat awam - Dr Noor Hisham
Dr Noor Hisham menegaskan setiap keputusan dicapai KKM adalah berlandaskan data dan fakta. -Foto Facebook/KKMM
KUALA LUMPUR: Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah menzahirkan ucapan terima kasih kepada Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin atas kesudian beliau mendengar hujah dari penjawat awam.

Susulan itu, keputusan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bagi memutuskan rantaian jangkitan COVID-19 dilakukan berlandaskan Akta 342.

“Walaupun berlakunya peralihan kerajaan ketika tempoh memerangan pandemik ini, kami di Kementerian Kesihatan (KKM) tetap melaksanakan tugas kami.

"Kami terus memantau data dan merancanakan strategi bagi mengawalan penularan COVID-19.
“Pada hari pertama Tan Sri Muhyiddin Yasssin memulakan tugas, beliau sudah memanggil saya untuk berbincang tentang perkembangan pandemik ini.

“Apa yang penting adalah kami berjaya meyakinkan beliau untuk mengambil tindakan yang tidak pernah dilakukan dalam sejarah negara ini mengikut Akta 342 dan saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada beliau atas kesudian mendengar hujah kami,” jelasnya.


Pada masa sama, Dr Noor Hisham sekali lagi menegaskan setiap keputusan yang dicapai oleh KKM adalah berlandaskan data dan fakta.


Beliau berkata demikian dalam program Temu Minda KKMM yang dihoskan oleh Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Saifuddin Abdullah pada malam Rabu.