PELAKON dan pelawak terkenal, Afdlin Shauki hari ini meluahkan rasa tidak selesa dengan tindakan pemilik Vida Beauty Sdn Bhd, Datuk Seri Hasmiza Othman atau Datuk Seri Vida bersama para pemain dan pegawai Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA) menggayakan isyarat jari yang sebati dengan jenama Qu Puteh.

Mereka tampil dengan gaya berkenaan dalam majlis menandatangani kontrak perjanjian pasukan Liga Super Kelantan musim 2016, Jumaat lalu.


BACA: 'Wujud akaun khas atur tajaan Datuk Vida' - Annuar

BACA: Pamoga Qu Puteh TRW lawan JDT?

BACA: Tajaan Vida Beauty beri nafas baharu pembangunan bola sepak Kelantan


Dalam status Facebooknya, Afdlin menjelaskan dia tidak boleh menerima apabila pihak penaja cuba menentukan budaya dan integriti sesebuah pasukan bola sepak.


http://www.astroawani.com/berita-sukan/tajaan-vida-beauty-beri-nafas-baharu-pembangunan-bola-sepak-kelantan-88965


Respon netizen

Pandangan Afdlin bagaimana tidak dipersetujui kebanyakan netizen.

Kebanyakan komen pada statusnya menegaskan Datuk Seri Vida mempunyai hak sebagai penaja utama untuk menentukan imej pasukan.

Ada juga yang berpendapat pasukan Pamoga Qu Puteh TRW tidak mempunyai pilihan kerana tajaan bernilai RM16 juta dilihat mampu menamatkan krisis kewangan yang dialami kelab tersebut.

Netizen turut meminta Afdlin berfikiran lebih terbuka kerana para pemain juga dilihat rela berbuat demikian sebagai memenuhi strategi pemasaran yang akan menguntungkan pasukan.


Macri, 56, juga pernah menjadi pengerusi kelab bola sepak terkemuka Argentina, Boca Juniors pada tahun 1998 - Foto AFP