awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Pemotong rumput rogol adik ipar kekal dipenjara 28 tahun, 24 sebatan
Indonesia rancang bangun jana kuasa nuklear secara berperingkat
PNB nilai tawaran am sukarela Sunway ke atas IJM berdasarkan pertimbangan komersial
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

12 pos PGA terkesan banjir - Polis Kelantan

Bernama
Bernama
17/12/2023
06:55 MYT
12 pos PGA terkesan banjir - Polis Kelantan
Muhamad Zaki (foto) dalam kenyataan berkata pos PGA terlibat adalah Pos PGA Terusan, Pak Teh Kana, Salleh Berek, Pak Atah, Sharifah, Kaloi dan Wakaf Zain. -Gambar fail/Bernama
KOTA BHARU: Sebanyak 12 pos Pasukan Gerakan Am (PGA) di sempadan Malaysia-Thailand, Pasir Mas yang ditugaskan dalam Op Taring Wawasan Kelantan, dinaiki air sedalam antara 0.4 hingga 2.5 meter (m).
Ketua Polis Kelantan Datuk Muhamad Zaki Harun dalam kenyataan berkata pos PGA terlibat adalah Pos PGA Terusan, Pak Teh Kana, Salleh Berek, Pak Atah, Sharifah, Kaloi dan Wakaf Zain.
Turut terjejas Pos PGA Pulau, Kubang Pak Hita, Mek Gombak dan Haiwan.
"Pos kawalan yang paling teruk terjejas adalah Pos Ibrahim Pencen yang dinaiki air sedalam 2.5 meter," katanya.
Beliau berkata tiga lagi pos kawalan yang dinaiki air adalah berdekatan Sekat Pintas Serongga, Sekat Pintas Bukit Lata dan Sekat Pintas Jejawi selain Balai Polis Rantau Panjang yang turut dinaiki air sedalam 0.3 meter.
"Meskipun kesemua pos kawalan tersebut sudah dinaiki air namun operasi tetap berjalan seperti biasa," kata Muhammad Zaki.
-- BERNAMA
Dapatkan info, ramalan cuaca dan berita terkini di sini
Topic Berkaitan
#banjir
#Pasukan Gerakan Am
#pos PGA
#Muhamad Zaki Harun
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan