JOHOR BAHRU:Seorang penganggur didakwa di Mahkamah Sesyen dan Mahkamah Majistret Johor Bahru hari ini, atas enam pertuduhan termasuk merogol, meliwat dan mencederakan seorang wanita.
Di Mahkamah Sesyen, S Dinesh Kumar, 32, mengaku tidak bersalah di hadapan hakim MV Mabel Sheela selepas pertuduhan dibacakan terhadapnya oleh jurubahasa mahkamah.
Mengikut pertuduhan, dia didakwa merogol dan melakukan persetubuhan luar tabii terhadap seorang wanita berusia 30 tahun di sebuah rumah di Taman Perling, pada jam 6 pagi, 12 November lalu.
Kes dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya, Nursulehan Abd Rahman, manakala tertuduh diwakili peguam Amerpreet Singh.
Mahkamah kemudian membenarkan dia diikat jamin RM7,000 dengan dua penjamin, dengan syarat tambahan perlu melapor diri di balai polis sebulan sekali dan tidak mengganggu mangsa serta saksi.
Sementara itu, di Mahkamah Majistret, Dinesh Kumar dituduh memeras dan memukul muka wanita yang sama menggunakan tangan pada jam 5.30 pagi di lokasi dan hari yang sama.
Dia turut didakwa atas kesalahan gagal mengemukakan dokumen pengenalan diri untuk diperiksa anggota polis di Kompleks Kementerian Dalam Negeri (KDN) pada jam 11.45 pagi, 15 November lalu.
Dia bagaimanapun mengaku tidak bersalah atas semua pertuduhan itu yang dibacakan di hadapan Majistret Nurasidah A Rahman.
Mahkamah kemudian membenarkan dia diikat jamin RM12,000.
Dalam pada pada itu, dua rakan mangsa, Dewi Riskasari Sutardi, 25, dan Salwani Yusof, 28, turut didakwa di Mahkamah Majistret sama.
Mereka mengaku tidak bersalah atas pertuduhan mencederakan mangsa yang sama, pada lokasi, masa dan tarikh sama.
Salwani turut berhadapan pertuduhan gagal mengemukakan dokumen diri kepada pihak polis pada jam 4.20 petang, 13 November lalu di Larkin.
Dewi dibenarkan ikat jamin RM3,500 ringgit manakala Salwani (RM4,000).
Kes dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya Benedict Choong Kai Qi, manakala kedua-dua wanita itu tidak diwakili peguam.
Sebutan semula kes ditetapkan pada 22 Disember ini untuk laporan kimia dan serahan dokumen.
Siti Nur Aqilla Omar
Wed Nov 18 2020

Tertuduh mengaku tidak bersalah atas semua pertuduhan dibacakan terhadapnya.

Pemimpin senior perlu berhenti politiking - Srikandi Muda
Pemimpin senior dalam politik perlu segera berhenti politiking dan segera membantu memutuskan rantaian pandemik COVID-19.

Cuepacs cadang wujud pasukan pemantau bebas KKM kaji masalah kemudahan kesihatan
Cuepacs mencadangkan KKM menubuhkan pasukan pemantau bebas di setiap negeri bagi menilai dan mengkaji setiap permasalahan yang berlaku di fasiliti atau kemudahan kesihatan dengan segera.

SEDCO ketuai pengurusan tebatan banjir di Beaufort - Hajiji
Perbadanan Pembangunan Ekonomi Sabah (SEDCO) akan mengetuai pengurusan tebatan banjir di daerah Beaufort, kata Ketua Menteri Datuk Seri Hajiji Noor.

Sidang media atas talian Datuk Seri Anwar Ibrahim
Ikuti sidang media Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang diadakan secara atas talian.

Exynos 2100 bersama integrasi premium 5G, perisian tercanggih Samsung!
Peneraju teknologi semikonduktor termaju dunia, Samsung Electronics Co. Ltd. (Samsung) mengumumkan perisian telefon terbaharu dibangunkan syarikat, Exynos 2100 kepada pasaran baru-baru ini.

Mencabar nasihat kerajaan kepada Agong sama dengan mencabar Proklamasi Darurat - Exco Pemuda UMNO
Baru-baru ini, Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim berkata, beliau akan mencabar Proklamasi Darurat di Mahkamah.

Kerugian PKP 2.0 tidak seteruk PKP tahun lepas - Ahli ekonomi
Jangkaan itu dibuat selepas mengambil kira lebih banyak sektor dibenarkan beroperasi berbanding tahun lepas.

Niaga AWANI: Sekatan MSM oleh CBP | Apa reaksi, strategi Sime Darby Plantation?
Apakah langkah yang diambil Sime Darby Plantation selepas sekatan MSM oleh CBP pada 30 Disember lepas? Bagaimana sekatan tersebut berikan kesan kepada operasi dan pendapatan syarikat? Saksikan temubual Rizal Zulkapli bersama Ketua, Kelestarian Kumpulan Sime Darby Plantation Berhad, Rashyid Redza Anwarudin.

Video tular: 'Datuk' pukul pelanggan restoran dituduh esok
Lelaki bergelar 'Datuk' dan rakannya yang dipercayai memukul seorang pemuda di sebuah restoran di Persiaran Tropicana akan dituduh di Mahkamah Majistret Petaling Jaya, esok.

Agenda AWANI: Isu Keselamatan dan Keberkesanan vaksin COVID-19
Ketahui keberkesanan & keselamatan vaksin COVID-19 bersama Dr Kalairasu Pearisamy, Pengarah Institut Penyelidikan Klinikal, Kementerian Kesihatan Malaysia, KKM Putrajaya yang juga Pengerusi Kumpulan Kerja Teknikal Pemilihan Calon Vaksin.

Dewan Rakyat: Kadar pengangguran negara akan terus turun menjelang 2021
Data terkini Survei Tenaga Buruh menunjukkan kadar pengangguran menurun kepada 4.6 peratus, dengan bilangan penganggur seramai 737,500 orang.

Penganggur dihadap ke mahkamah kerana rogol, liwat, pukul wanita
S Dinesh Kumar, 32, mengaku tidak bersalah di hadapan hakim MV Mabel Sheela selepas pertuduhan dibacakan terhadapnya oleh jurubahasa mahkamah.

Lelaki mengaku salah liwat rakan
Tertuduh didakwa mengikut Seksyen 377a Kanun Keseksaan yang memperuntukkan penjara maksimum 20 tahun dan sebatan.

Belanjawan 2021 sedia peluang kedua kepada penganggur
Sejumlah RM1 bilion akan diperuntukkan melalui pelbagai agensi kerajaan bertujuan meningkatkan program kemahiran dan latihan semula pekerja.

Bergaduh dengan penganggur, penoreh getah maut kepala dihentak batu
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Perak SAC Anuar Othman berkata pihaknya menerima maklumat daripada ibu saudara suspek mengenai kejadian amukan itu pada 4 petang.

Penganggur dituduh ugut ibu kandung
Tertuduh didakwa mengugut untuk memukul ibu kandungnya dengan sebatang kayu di rumah mereka di Taman Kenari, Kulim.

Pasaran buruh negara stabil - Mustapa
Pasaran buruh di negara ini berada dalam kedudukan stabil dengan sedikit pemulihan pada Ogos 2020, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Ekonomi), Datuk Seri Mustapa Mohamed.

Portal JobsMalaysia dan MyFutureJobs bakal disatukan, mudahkan pencarian kerja
Tidak lagi perlu mohon bantuan dan pekerjaan secara berasingan, sekali gus membantu golongan penganggur mencari kerja dengan lebih mudah.

Realiti Rakyat: Booktuber ejen pemasaran penulis dan penerbit, usaha bangunkan industri buku
Booktuber sebagai platform promosi buku dan jana pendapatan bagi ulat buku.

Penganggur didakwa bunuh jiran
Mohamad Nawi Che Heng, 40 tahun, hanya sekadar mengangguk faham selepas pertuduhan dibaca di hadapan Majistret Nurul Farahah Mohd Suah.