awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Mesej Krismas Raja Charles: Tekankan perpaduan dalam kepelbagaian komuniti
Turkiye tahan 115 suspek Daish rancang serangan tahun baharu
Jangan lihat kuasa pengampunan Agong daripada kaca mata politik, kehendak massa semata-mata - Pakar
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

PM rasmi ibu pejabat baharu KWSP

Umavathi Ramayah
Umavathi Ramayah
08/05/2023
03:10 MYT
PM rasmi ibu pejabat baharu KWSP
Datuk Seri Anwar Ibrahim (tengah) merasmikan bangunan ibu pejabat baharu Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) di Kwasa Damansara, Shah Alam, pada Isnin.
SHAH ALAM: Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini merasmikan bangunan ibu pejabat baharu Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) di Kwasa Damansara, di sini
Menara KWSP yang siap dibina pada Jun tahun lalu itu merangkumi keluasan 2.1 hektar dengan lebih 2,200 kakitangan ditempatkan di situ.
Dengan pembukaan menara itu, KWSP cawangan Kwasa Damansara turut beroperasi di bangunan tersebut.
Selain kemudahan surau, klinik dan gimnasium, lebih 1,000 tempat letak kereta disediakan untuk kakitangan dan pelanggan.
Perpindahan ibu pejabat KWSP dari bangunan KWSP di Jalan Raja Laut, Kuala Lumpur ke Manara KWSP Kwasa Damansara dilaksanakan secara berperingkat bermula Jun 2022.
Pejabat baharu itu melengkapkan rangkaian cawangan KWSP di Shah Alam serta menawarkan perkhidmatan kepada ahli dan majikan bagi urusan berkaitan pendaftaran, penamaan, pengeluaran serta khidmat nasihat persaraan
Menara KWSP itu juga mendapat status Indeks Bangunan Hijau bertaraf platinum, sekali gus mengikiraf KWSP terhadap nilai konsep hijau dan amalan lestari.
Topic Berkaitan
#ibu pejabat baharu KWSP
#PM Anwar Ibrahim
#Kwasa Damansara
#Kumpulan Wang Simpanan Pekerja
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan