NATIONAL
Rasuah: SPRM sahkan KSU yang ditahan dari KKLW

KSU yang berusia 59 tahun dipercayai telah menyalahgunakan kuasa jawatan dan kedudukannya dengan menerima rasuah daripada mereka yang berkepentingan.
Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengesahkan individu berpangkat Ketua Setiausaha (KSU) yang ditahan pagi tadi dari Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah (KKLW).
Bagaimanapun, Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM, Datuk Azam Baki enggan mengulas lanjut tugas individu terlibat dalam kementerian itu.
"Ya, benar. Beliau masih lagi bertugas di kementerian ini (KKLW). Namun demikian, saya tidak mahu mengulas panjang isu tugas beliau di kementerian ini," katanya. ketika temubual eksklusif bersama Astro AWANI 7.45 malam tadi.
KSU yang berusia 59 tahun dipercayai telah menyalahgunakan kuasa jawatan dan kedudukannya dengan menerima rasuah daripada mereka yang berkepentingan.
Beliau ditahan di kediamannya di USJ, Subang Jaya jam 8 pagi tadi.
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami