KUALA LUMPUR: DJ dan penerbit muzik terkenal dunia, Martin Garrix bakal mengadakan persembahan secara langsung di Litar Antarabangsa Sepang (SIC), Sepang, selepas perlumbaan Formula 1 (F1) Gulf Air Bahrain Grand Prix di Malaysia pada 4 Okt ini.
Menurut kenyataan Litar Antarabangsa Bahrain (BIC) pada Sabtu, artis kelahiran Belanda itu akan menjadi bintang utama konsert pascaperlumbaan pada hari terakhir hujung minggu perlumbaan yang dijadual berlangsung di SIC dari 2 hingga 4 Okt.
BIC memaklumkan, tawaran menaik taraf tiket bagi menyaksikan konsert itu dibuka secara eksklusif kepada pemegang tiket hujung minggu perlumbaan yang membuat pembelian selewat-lewatnya tengah malam 7 Sept.
“Pemegang tiket boleh menaik taraf tiket masing-masing mulai 8 Sept pada harga AS$100 (RM404) seorang, tertakluk kepada ketersediaan dan ditawarkan berdasarkan konsep siapa cepat dia dapat berikutan kapasiti lokasi yang terhad.
“Arahan untuk menaik taraf tiket akan dihantar terus kepada pemegang tiket menerusi e-mel.
“Peminat yang ingin menghadiri konsert digalakkan membeli tiket hujung minggu perlumbaan sebelum tarikh akhir 7 Sept bagi merebut peluang menaik taraf tiket,” menurut kenyataan itu.
Garrix merupakan antara DJ dan penerbit muzik pop serta elektronik paling berjaya di dunia, selain beberapa kali menduduki tangga teratas dalam undian Top 100 DJs terbitan DJ Mag dan mencatat lebih satu bilion penstriman.
Artis berusia 30 tahun itu juga pernah berkolaborasi dengan beberapa nama besar dalam industri muzik antarabangsa termasuk Dua Lipa, Ed Sheeran, U2, Bebe Rexha, Khalid, Macklemore dan Madonna.
-- BERNAMA